Igår ville han bli kvinnornas Fredrik…..idag ungdomarnas. Det enda han kommer att bli är oppositionens Fredrik.

Fredrik Reinfeldt sa för ett par månader sen att han ville bli ”kvinnornas Fredrik” i valet och kom med förslag om hur kvinnor skulle gynnas efter valet. Nu vill han bli ”ungdomarnas Fredrik”

Hur hade han tänkt bli detta då hans och övriga Alliansens politik slår så hårt mot just kvinnor och ungdomar?

Deras skattepolitik ger inte de med lägst inkomst på långa vägar den utfyllnaden i plånboken som han påstår. Och det är kvinnorna som har de lägsta inkomsterna. Kvinnorna som till största delen jobbar inom sjukvård och kommunal verksamhet och har på grund av regeringen höga a-kasseavgifter och som ofta drabbas av förslitningsskador och hamnar i Reinfeldts ”bäst före datumkarusell” med slopad sjukpenning etc.  Dessutom är kvinnor kloka och har ett omtänksamt hjärta och tänker på medmänniskor. ”Om inte jag själv vill ha det illa……så vill ingen annan det heller…..oavsett vart i livet man befinner sig”.

”Ungdomarnas Fredrik” som kallar ungdomsarbetslösheten för synvilla har sett till att ungdomar under 25 år har lägre a-kasseersättning än äldre kamrater. Han har gjort det möjligt för arbetsgivarna att använda sig av visstidsanställningar under längre tid. Han föreslår att provanställningarna ska kunna ökas från dagens 6 månader till 12 månader. Provanställning som är den otryggaste anställningen du kan ha för arbetsgivaren kan säga upp dig med 2 veckors varsel utan att uppge anledningen och det är ofta ungdomar som hamnar i en visstid eller provanställning.

Reinfeldt kommer att ha svårt att stå emot övriga Alliansens krav på lägre ungdomslöner och slopad LAS vilket gör ungdomar till en ”reavara”.

Nä Fredrik Reinfeldt…….du kommer endast att bli oppositionens Fredrik efter valet.

Svenska folket behöver en rättvis politik. Vi behöver utbildningsplatser för ungdomar och för omställning i arbetslivet. Vi behöver satsningar på utveckling och forskning för att vara först med nya jobb. Behöver få tillbaks  pengarna i kommunerna för satsningar i skola, vård och omsorg. Vi behöver en välfärd som ger trygghet om sjukdom eller arbetslöshet inträffar och det är en försörjningsbar ersättning.  A-kassan ska vara frivillig med en solidarisk avgift som alla har råd med.

”Bäst före datum” i sjukförsäkringen ska bort. Människor ska hjälpas tillbaks i arbetslivet…..inte ställas utan ersättning. Anställningar ska vara trygga för arbetaren och lagom flexibla för arbetsgivaren….inga fler försämringar av LAS.

Published in: on 08 augusti 2010 at 10:15  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/08/08/igar-ville-han-bli-kvinnornas-fredrik-idag-ungdomarnas-det-enda-han-kommer-att-bli-ar-oppositionens-fredrik/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: