Alliansens makt måste minska…..deras agerande är samhällsfarliga.

En av Centerns riksdagskandidater, Helen Törnqvist skriver idag i SvD att ”Fackets makt måste minska och att dagens arbetsrättsliga lagar skrevs för en annan tid”.

Hela hennes artikel är en klar och tydlig attack mot facket och arbetarna. Det är också tydligt att hon inte bryr sig ett spår om människor som är sjuka, arbetslösa eller pensionärer. Hon kallar nämligen indirekt jobbskatteavdraget för lön och skriver:

I vårens avtalsrörelse har fackföreningarna spänt musklerna. Flera branscher utsattes för strejk. För mig som icke-facklig är tuppfäktningen fånig med tanke på att jobbskatteavdraget har gett mer än någon facklig förhandling.”

Jobbskatteavdraget får aldrig jämställas med ”högre lön”. Det är det arbetsmarknadens parter som reglerar och inte politiker. Det farliga med att kalla jobbskatteavdraget för lön är att lönekraven i rena löneförhandlingar på företagen riskerar att minska.

Med sämre löneutveckling innan skatt blir en rad olika saker drabbade som pensionsinbetalning, a-kasse- och sjukpenning grundande inkomst samt föräldralön. Dessa grundar sig på lönen innan skatt och spelar ingen roll hur stora skattelättnader du har. Återigen drabbas de utan jobb fruktansvärt hårt och det bryr sig inte denna riksdagskvinna eller hennes parti om.

Hon skriver vidare i artikeln ” Att minska fackets roll ingår i en reformerad arbetsrätt som gör det lättare att anställa och i större utsträckning tar hänsyn till företagens behov och önskemål. Det fackliga inflytandet är alltför stort och skadligt för företagen”

Ja det var ju också klart och tydligt……det är inte ens för de människor som har ett jobb hon tänker på utan på arbetsgivarna. Minska fackets roll och därmed arbetarnas medbestämmande så är det fritt fram för arbetsgivarnas marknad……som vi har sett bevis på där de slinker igenom dagens arbetsrätt: Fas 3 människor och praktikanter som utnyttjas som gratisarbetare, byta ut tillsvidareanställda mot inhyrda, inhyrda som hotas med sparken om de inte är 25% bättre än de anställda etc.

Lyckas de ta bort arbetarnas rätt i de lagar vi har idag så kommer arbetsmarknaden att snabbt förvandlas till slavmarknad….helt i linje med vad Centern vill.

Har hon en enda tanke på vilka som lindrade krisen något? När regeringen och arbetsgivare stod handfallna utan att agera och tusentals blev arbetslösa och hennes kära arbetsgivare gick i konkurs i klasar? När lönekraven var höga från branscher som undkommit krisen?

Vilka tog ansvar och bidrog till att färre sas upp inom industrin och att lönenivån blev låg?

Jo facket!!  IF Metall försökte få regeringen att agera utan att lyckas……då fick vi arbetsgivarna med på att skriva ”krisavtalet”. IF Metall var tidigt ut i avtalsrörelsen med lönenivåer som var blygsamma.

Så många gånger som våra förtroendevalda ute på företagen hjälper till att medla eller kommer med kreativa idéer som gör företaget bättre tack vare rätten till medbestämmande.

Facket är arbetarna och utan oss hade krisen blivit mycket värre och många företag hade inte varit så effektiva som de är idag.  Glöm aldrig det!!

Så kom inte dragandes med att facket är skadligt för företagen……den lögnen får du inte ens alla arbetsgivare med på.

Published in: on 05 augusti 2010 at 10:26  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/08/05/alliansens-makt-maste-minska-deras-agerande-ar-samhallsfarliga/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] fiktiva barn”, Expressen – Ann-Charlotte Marteus, DN- SCB: 9.5 procent arbetslösa, Camilla Wedin – Alliansens makt måste minska – deras agerande är samhällsfarligt, SVD – Ingen vanlig fackförening, DN – Jens […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: