IF Metall visar hur Alliansen sprider felaktigheter om LAS och hur hårt deras politik slår mot vanligt folk.

Nu är det allvar och verkligen dags att alla får upp ögonen för Borgarnas lögner om arbetsrätten och deras jobbpolitik. De säger att de värnar kollektivavtalen och arbetsrätten men ändå görs försämringar i lagstiftningen som slår mot kollektivavtalen och människorna. Försämringar som ökar klyftorna mellan fattig och rik och som ger en stenhård konkurrens om jobben som finns. En politik som förvandlar samhället till en egoistisk värld där de svagaste slås ut.

IF Metalls Paula Thunberg-Bertolone förklarar på ett utmärkt sätt i nedanstående videos hur politiken som Borgarna för och går till val på slår hårt mot arbetare, sjuka och arbetslösa. Deras politik ger inte fler jobb bara otrygga och fattigare människor.

En Rödgrön regering kommer att värna arbetsrätten och kollektivavtalen……vi vet att en uppluckring av arbetarnas rättigheter inte är lösningen på arbetslösheten. Vi kommer att satsa på utbildning och utveckling för att stå stadigt i  konkurrensen mot omvärlden och människor kommer snabbt att kunna ställa om till andra yrken och också  skapa nya jobb när gamla försvinner.

En Rödgrön regering inser att a-kassan måste vara en möjlighet till försörjning tills man hittar ett nytt jobb. Människor ska inte drabbas av ekonomisk katastrof när man ofrivilligt blir av med jobbet. Varken ung eller gammal ska behöva uppleva detta. Alla måste också ha råd att kunna vara medlem i a-kassan och den ska vara solidariskt finansierad.

Därför kommer de Rödgröna,  när vi vinner valet den 19 september, att höja ersättningen till a-kassan så att fler får ut 80% av tidigare lön och sänka avgiften så att alla har råd .

Published in: Okategoriserade on 29 juli 2010 at 10:53  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/07/29/if-metall-visar-hur-alliansen-ljuger-om-las-och-hur-hart-deras-politik-slar-mot-vanligt-folk/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: