2010 är definitivt året då vi får vår första kvinnliga statsminister.

Det är fredag i Almedalen och efter gårdagskvällens tal av vår nästa statsminister finns det inte så mycket mer att säga här på Gotland. Saken är liksom klar. Hon överträffade alla de andra tidigare talarna med råge.

Mona Sahlin var lysande och drog storpublik. Sittplatser var upptagna för länge sen och hela grässlänten var full av folk som ville höra Mona tala.

Och hon gjorde det verkligen som den som kommer att axla manteln efter Reinfeldt som Sveriges nästa statsminister.

Den som påstår att hon inte kan leda Sverige för att hon skulle vara för ”tam”……den har inga ögon att se med.

Den som påstår att hon inte talar om hela befolkningens bästa……den har inga öron att lyssna med.

Den som påstår att hon inte inger förtroende……den har igen förmåga att känna förtroende.

När hon pratar om ex. a-kassan så vet hon vad hon pratar om. Hon vet att väldigt få faktiskt får 80% av tidigare lön när de blir arbetslösa. Hon inser att man har svårt att klara sin försörjning då.

Till skillnad mot den Allianspolitikern som på ett seminarium tidigare på dagen faktiskt trodde att ersättningen från a-kassan var betydligt högre. På seminariet fick en av åhörarna tala om för Allianspolitikern att man kan max få ut 9600 kronor var fjärde vecka. Det hade denne politikern inte en aning om.

Ja då kan det vara lätt att prata politik…….om man inte vet konsekvenserna av sina beslut eller helt enkelt inte bryr sig. Förmodligen vet de inte heller om konsekvenserna av regeringens flathet under krisen.  Om regeringen hade lyssnat på IF Metall och startat åtgärder för att för lindra alla uppsägningar inom industrin kunde man ha räddat upp emot 40 000 industrijobb. Regeringen lyssnade inte och IF Metall fick ensamma göra vad man kunde och lyckades ändå rädda 12-15 000 jobb.

Man kan undra om regeringen var och är lika ovetande om vad som hänt inom industrin, som politikern i gårdagens seminarie. Jag tror det och då är det skrämmande.

Att under snart 4 år haft ett styre i landet som inte vet vad som händer och som inte bryr sig om att ta reda på konsekvenserna av sina beslut är livsfarligt och vi ska väl tacka vår lyckliga stjärna över att det åtminstone finns en lite spillra kvar av landet att bygga upp igen.

Regeringsskifte nu! Medan tid finns att rädda det som en gång var välfärdslandet Sverige.

Inte fyra år till med Alliansen.

Published in: on 09 juli 2010 at 5:35  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/07/09/2010-ar-definitivt-aret-da-vi-far-var-forsta-kvinnliga-statsminister/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: