Vänsterpartiets dag i Almedalen

Lars Ohly håller tal i Almedalen och pratar om välfärden. han säger saker som värmer i hjärtat på en människa som vill att alla ska ha rätt till en bra välfärd.

Sjukförsäkringssystemet måste göras om och ”stupstocken” tas bort. Inget ” bäst före datum” längre för sjuka som idag trillar ur systemet vid ett visst datum oavsett om man är frisk eller inte.

A-kassan ska vara värd namnet och ge en dräglig ersättning.

Kommentatorerna snurrar sen in sig när de diskuterar vad Lars Ohly har sagt. De menar att han har visioner men ingen plan att ta sig dit han vill. Men där har de fel….han säger ju gång på gång att det innebär en del kompromisser för alla i De Rödgröna när de lägger gemensamma förslag men att det är i linje med vad Vänsterpartiet vill även om de ibland skulle vilja mer.

Han är klar med Vänsterpartiets visioner och planen är ju att få ut så mycket som möjligt av det i samarbetet med S och MP.

Vad som är viktigt här är att Vänsterpartiet står för välfärd och jobb åt alla. De står på den svages sida för att ge dem bra förutsättningar att klara sig i samhället. De månar om allas välbefinnande och det kommer det här valet att handla mycket om.

Allas möjlighet till försörjning och en bra välfärd som bekostas lika genom skattemedlen.

Tummen upp för Vänsterpartiet.

Published in: on 05 juli 2010 at 18:09  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/07/05/vansterpartiets-dag-i-almedalen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: