Almedalen i fokus……ökade klyftor eller välfärd åt alla.

Politikveckan i Almedalen på Gotland har startat och än så länge följer jag den via tv men fr.om onsdageftermiddag är jag på plats. Moderaterna började veckan med att kopiera en del av Socialdemokraternas hjärtefrågor som välfärd och arbete. Man kan undra om de inte har några egna idéer fast de vet väl att folket inte skulle köpa dem.

Reinfeldt står i sitt tal och lovar att han inte ska sänka mer skatter. Kan så vara men han tänker heller inte justera skatterna för dem han redan har skickat i rännstenen, nämligen arbetslösa och sjuka.

Det krävs nämligen en omfördelning av skatterna för att lindra den smärta han åsamkat de svagaste i samhället. En omfördelning där de rika får lite höjd skatt. Det krävs också skattemedel för att kommunerna ska få behålla sina pengar från staten för att kunna hålla en bra standard på skola, vård och omsorg.

Avgiften till a-kassan måste också omfördelas för att alla ska ha råd. Ersättningen måste höjas så att arbetslösa har en möjlighet till försörjning mellan jobb.

Det krävs också fler utbildningsplatser än de regeringen återinförde.

Nä det arbetslösa och sjuka bryr sig inte Reinfeldt om och pensionärerna lovas skattelättnader men bara för att de så uppretat protesterat mot regeringen. Att socialbidraget drastiskt har ökat till följd av regeringens politik, låtsas han inte om……snacka om att stoppa huvudet i sanden.

Och tv pratar om valet som någon sport ”Ska bli spännande att se vilket som är det vinnande laget. Vem vinner styrkemätningen i Almedalen”

Det här är ingen sport utan blodigt allvar…..det handlar om livet för många många människor.

Varför protesterar inte resten av Svenska folket? Varför är vissa så egoistiska?

Vårt samhälle har hårdnat och folk går i tron på att man ska bli rik på Reinfeldts politik som om det är enda sättet att överleva på. Att sköta sig själv och skita i andra är det enda rätta tror de. Folk har blivit giriga och det är precis vad Borgarna vill.

Jag protesterar för jag vill att alla ska ha en dräglig tillvaro och inte bara jag själv. Medmänskligheten måste vakna hos folk och det gör den när tillräckligt många känner sig trampade på.

Men Reinfeldt & Co är listiga och smörjer den delen av befolkningen som är rikast och kastar smulor åt folket. Folket låter sig i en del fall fortfarande luras men måtte de också vakna upp i tid.

Vakna nu alla medmänniskor…..knyt näven och säg ifrån. Vi ska ha ett Sverige att vara stolta över och vi ska kunna säga att vi är medmänskliga.

Ryt nu innan det är försent…..nu medan ni kan se er själva i spegeln och vara stolta över er givmildhet och generositet mot de svagaste i samhället.

Sen om Borgarna vinner valet kommer smekmånaden att vara över och lien sveper över folket…..tillbaks flera århundraden där adeln styrde och folket svalt.

Published in: Okategoriserade on 04 juli 2010 at 19:04  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/07/04/almedalen-i-fokus-okade-klyftor-eller-valfard-at-alla/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: