CUF ångrar inte svordomarna mot facket.

CUF:s förbundsordförande Magnus Andersson uttalar sig i Expressen och säger sig inte ångra svordomarna mot facket. Menar han att det är okej att svära åt miljoner människor? För LO, TCO och SACO har ca: 3,5 miljoner medlemmar.

Alla vet ju att facket är alla dess medlemmar och inte som CUF tror, ”en hög avlönade sossar”.  CUF själva anser tydligen att CUF bara består av de människor som ingår i dess styrelse…. eftersom de tror att facket består av en liten klick.

Svordomen mot facket gick inte att ta miste på eller hur tolkar man: ”FUCK facket 4ever”

CUF menar att det var en medveten kampanj för att skapa debatt och att få facken att missuppfatta:

Svärord kan uppenbarligen också väcka känslor, trots det är det något människor använder dagligen. Men motståndarna nappade på betet. IF metall har de senaste veckorna med sina centrala insändare visat hur man gör när man medvetet missuppfattar – och sänker sig till en intellektuellt ohederlig nivå, endast för att misskreditera motståndaren.”

Intellektuell, ohederlig nivå är det CUF som står för genom sin kampanj och inte IF Metall som självklart svarar attacken mot facket. Och som sagt…….det går inte att missupfatta CUF:s misskrediterande budskap.

De står för att ensam är stark….skit i andra. De tycker att ungdomar ska konkurrera ut varandra och äldre med lägre löner. Sen missar de att tala om för ungdomarna vad konsekvenserna blir.

De missar att tala om att när lägstalöner och kollektivavtal sätts ur spel så konkurrerar ex. två ungdommar om samma jobb där den som erbjuder sig att jobba för lägst lön och sämst villkor får jobbet.

CUF försöker lura i ungdomar att de vet bäst men missar att tala om att det då är arbetsgivaren som bestämmer. Arbetsgivaren bedriver ingen välgörenhet och ser sin chans att få billig arbetskraft….allt för att få mer vinst till aktieägarna. Det bevisar de ju genom att nu uttnyttja praktikanter och ungdomar i FAS-3 som gratis arbetskraft.

Lika lite som man köper en bil bara för att den är billig om man inte har behov av en bil….lika lite anställer arbetsgivarna bara för att det är billigt. Arbetsgivarna vill inte ha överbemanning för det förstör effektiviteten.

Detta förstår alla de miljoner människor som är med i facket och det borde en politiker som säger sig företräda människor också förstå annars är man inte trovärdig.

Fackets medlemmar vet att alla är med och bestämmer i facket och vill ha det så…….tillsammans är vi starka.

Om CUF har en ordning där var och en kör sitt eget race är väl deras ensak men synd om deras medlemmar och ett sådant samhälle vill vi inte ha.

Published in: on 28 juni 2010 at 9:07  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/06/28/cuf-angrar-inte-svordomarna-mot-facket/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: