Vi ansvarar för morgondagens samhälle när vi röstar i valet.

Sanna Lundell hade en artikel i Aftonbladet om barnsjukhuset Martina där föräldrar kan köpa sig förbi vårdkön åt sina barn. För 210 kronor i månaden och 200 kronor per besök kan föräldrar alltså köpa den bästa vården med de bästa läkarna åt sina barn.

De barn vars föräldrar inte har råd med detta får vänta på sin tur i sjukvården. Hur kan det vara så här i Sverige 2010? Hur kan vi tillåta att barn särbehandlas……allt efter föräldrarnas plånbok.

Alla barn har rätt till den snabbaste och bästa vården efter behov.

Jag var tidigare idag på knattefotboll och föräldrar står vid sidan om och hejar på sitt älskade barn och dess lag. Jag funderade men kunde inte för mitt liv tro att någon där faktiskt skulle tycka att det är okej att någon annans barn inte skulle ha rätt till den bästa sjukvården.

En liten grabb fick en spark på benet, fick ont och lämnade planen. Nu var det inte så allvarligt utan han var snart okej igen men alla föräldrarna ojade sig om den stackarn. Ja självklart……..ett barn skadade sig och medmänniskor bryr sig.

Tänk om detta barn skulle ha fattiga föräldrar och olyckan varit så allvarlig att han behövt läkarvård. När han kom in till sjukhuset så får han vänta på fattigturen för att de rikas barn går före.

Hans smärta och elände är ju lika jobbigt för honom som det är för rikemansbarnen.

Skulle verkligen någon vuxen människa kunna ställa sig upp och säga till grabben: ” Tyvärr men dina föräldrar är fattiga och kan inte betala för den snabba och bästa vården så du får vänta”

Den vuxna människan skulle jag vilja se.

Men vuxna människor röstar på Alliansen och låter detta ske. Vad tänker de då på?

Ja definitivt inte på barnen som får växa upp i Alliansens klassamhälle där rikast har makt och fattiga är inget värda. Ett samhälle där barn får veta att deras föräldrar är värdelösa bara för att de inte har ett jobb eller en förmögenhet på banken.

Hur blir dessa barn när de växer upp? Ja många kommer att bli egoister och försöka bli rika till varje pris för att minnet från barndomen var så smärtsamt.  En del kommer att växa upp och klokt inse att det var samhällets fel och försöka ändra på samhället att bli solidariskt.

Det är ett stort ansvar föräldrar har för de formar morgondagens samhälle genom sina barn och vi alla har ett ansvar genom hur vi vill ha samhället då vi  röstar i val till riksdagen.

Published in: on 19 juni 2010 at 15:41  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/06/19/vi-ansvarar-for-morgondagens-samhalle-nar-vi-rostar-i-valet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Tyvärr är det allt fler föräldrar som inte uppfostrar sina barn att läsa och vara duktiga i skolan. Då slipper dom gå ut nian och gnälla över att dom inte får tag i ett jobb. Ni sossar får väl någon gång bestämma er hur ni vill ha det. Ska vi ha kvar lågproducerande jobb, som alla kan söka och jobba i eller ska vi konkurrera ut dessa med bättre jobb?
    Alla som inte vill läsa till högskolan – vad ska dom göra? Ni har som vanligt inga lösningar på problemen utan skyfflar runt människor i åtgärder eller sjukskrivningar. Kommer ni till makten är vi snart där igen. Bevare oss väl.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: