Vakna upp och inse vart vi är på väg!!

Äntligen belyser media verkligheten med Alliansens politik. Hur hårt den slår på landets befolkning som inte har en förmögenhet på banken.

Den har inte skapat fler jobb, skattesänkningar kommer mest de allra rikaste till del medan de sjuka, arbetslösa, föräldralediga och pensionärer får vara helt utan skattesänkningar. Alliansens politik går ut på att pressa våra löner nedåt och med en usel a-kassa, sjukpenning kommer vi att tvingas konkurrera om jobben för allt sämre villkor och löner.

Inte skapar detta några fler jobb heller då en arbetsgivare inte vill ha överbemanning……inte ens om det var helt gratis. Överbemanning förstör nämligen effektiviteten.

Om det nu inte blir fler jobb vad händer då?

Jo…..de Borgeliga vill dessutom skrota LAS där ungdomar ska konkurrera med lägre löner och ingen anställningstrygghet och arbetsgivarna ska bestämma vem som ska sluta vid en uppsägning. Detta kommer att innebära att arbetsgivarna kan välja att ”peta” ut äldre med högre lön för att anställa ungdomar med lägre. Jobben blev inte fler utan de anställda har bytts ut.

Pressen nedåt på lönerna är i rullning. De anställda får skattelättnader som gör att kravet på löneökning minskar. Lönenivåerna pressas då från två håll och vi själva är ytterst delaktiga.

Ju mer lönerna hålls nere desto mindre blir sjukpenning, a-kassa etc. Sånt som beräknas på lön innan skatt stannar på en låg nivå helt i linje med Alliansens politik.

Ju mer Alliansen straffar de utan jobb genom usla ersättningar och tvingar sjuka att söka jobb….desto mer ökar arbetskraften.

Detta är en politik som är väl uträknad och som Alliansen kallar ”Jobblinjen”.

Den kommer innebära i slutänden när lönerna är pressade neråt och skattemedlen hamnar i de rikas ficka att välfärden är helt nedmonterad.

Vad är Allinsens mening med detta så? Jo helt enkelt att göra rika rikare och det fattiga folket ännu fattigare. En klasspolitik med djupa ökande klyftor där arbetarna står med mössan i hand.

Published in: on 09 juni 2010 at 9:59  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/06/09/vakna-upp-och-inse-vart-vi-ar-pa-vag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: