Alliansen blir kvar i det förgångna…..Rödgröna tar oss in i framtiden

Svenskt Näringsliv gör reklam för ett nätverk som kallar sig ”Släpp in framtiden”. Ett nätverk för företagare som har idéer och synpunkter på hur vi ska sänka arbetslösheten bland ungdomar och hur arbetsgivare ska vilja anställa.

Det blir bara tydligare och tydligare att Alliansen och dess ungdomsförbund springer arbetsgivarnas ärenden och struntar fullständigt i folket i övrigt.

En företagare har skrivit sina synpunkter i nätverket:

Jag tycker att tryggheten ska ligga i att du vet att du är värdefull för din arbetsgivare och om hon vill ha kvar dig så kan du ställa lite krav.
Några av hoten mot våra företag är kompetensförsörjningen, höga krav på ingångslöner och anställningsskydd.

Det måste göras lättare för unga att komma in på arbetsmarknaden, och vi kan inte behålla ett regelverk som systematiskt låter de unga gå först om företagen måste dra ner. Det kräver sänkta ingångslöner och förändrade turordningsregler.”

Som väntat vill arbetsgivarna ha bort LAS och här blir det ganska tydligt varför. ”Tryggheten ska ligga i att du vet att du är värdefull för din arbetsgivare…………..”.

Med andra ord menar de att arbetsgivaren ska kunna sparka ut en anställd om de vill och inte tycker att man är tillräckligt värdefull. Är en förälder som har många VAB-dagar värdefull? Är någon som har otur att bli sjuk värdefull? Är någon som är engagerad fackligt värdefull? Nä knappast i arbetsgivarens ögon.

Men en ungdom då som är föräldraledig? Nä de åker nog också ut fortare än kvickt.

De vill inte att vi ska känna oss värdefulla utan vi ska känna oss skiträdda för att bli av med jobben.

Hotet är tydligen förutom anställningsskydd också krav på höga ingångslöner och kompetensförsörjning. Ja det skulle väl passa arbetsgivarna alldeles utmärkt att kunna sparka folk när de har lust och när de inte har det så har arbetarna låg lön. När det behövs ny kompetens så har inta arbetsgivarna lust att kompetensutveckla utan då byter man bara ut arbetarna mot några som har den ”nya” kompetensen.

Nä någon framtid vill de inte släppa in……de vill stänga dörren och kasta oss tillbaks till 1800-talet. Alliansen gör allt för att hjälpa dem.

Alliansen och arbetsgivarnas idéer tillhör det förgångna och de kan stanna där.  Vi andra tar med hjälp av en Rödgrön regering oss in i framtiden där alla har jobb som det går att försörja sig på.

Published in: on 27 maj 2010 at 18:53  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/05/27/alliansen-blir-kvar-i-det-forgangna-rodgrona-tar-oss-in-i-framtiden/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: