Väntan på vad?

Åter på jobbet efter konkursbeskedet och allt känns som ett enda stort vacum. Kändes märkligt att kliva in genom dörren i måndags. Arbetskamraterna var de samma men byggnaden och platsen är inte längre en trygg plats med arbetsglädje och framåtanda.

Plötsligt var ju allt förändrat och ingen visste vad som kunde köras eller vad som gäller. En så enkel sak som att ta ut kompledighet var inte längre självklart.

De närmaste dagarna fortsätter i denna eviga väntan på vad som kommer att hända. Kommer någon mer produktion att bedrivas under den månaden det är möjligt eller kommer alla att skickas hem arbetsbefriade.

Vad vi vet så kommer vi någongång under nästa vecka att bli uppsagda. Hemska tanke att åka till jobbet och veta att man ska skriva på sitt uppsägningsbesked. Ett besked vi kommer att få av vår chef som också fått sin uppsägning.

Då kanske verkligheten kommer ifatt oss……UPPSAGD! Kanske man då riktigt inser att man inte ska vara kvar på samma arbetsplats som man ägnat 20 år av sin tid på. 20 år av arbetsglädje och underbara arbetskamrater men också många tuffa och jobbiga beslut och förhandlingar. Arbetskamrater har kommit och gått genom åren och som flest var vi 400 anställda.

Vi som är kvar nu har jobbat ihop många av oss i 20 år. Det kommer att bli som att mista en familj. En familj som inte alltid varit sams men som hållt ihop när det verkligen gäller. Som nu……nu är vi inte riktigt chefer, tjänstemän, kollektivare, fackliga etc…..utan vi är en samling människor som just nu delar samma öde.

Kanske lever verksamheten vidare på något sätt genom nya ägare…..kanske har det sista kretskortet snart tillverkats här. Det kommer visa sig ganska snart men denna väntan är tung för alla.

Published in: on 25 maj 2010 at 18:40  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/05/25/vantan-pa-vad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: