Cirkus CUF har föreställning….narrar ungdomar. Moder Clown är nog den enda som applåderar.

CUF har inlett sin valkampanj på ett clownliknande sätt. Som pajasar menar de att facket är ett hinder och att själv vet bäst. De skyller ungdomsarbetslösheten på fackpampar, lagstiftning, höga ingångslöner m.m. De skriver i sin folder ovan:

Facket ska inte bestämma över dig. Stora klumpiga organisationer vet inte bättre. CUF tror att du vet hur mycket du vill jobba, hur mycket du bör ha i lön och hur mycket semester du vill ta ut. Det är bara du och din arbetsgivare som ska bestämma över din anställning. Fuck facket.”

Detta var väl ovanligt klumpigt skrivet men detta plus att de startat en arbetsförmedling kallad ” Cirkusen” bevisar bara att CUF inte är riktigt torra bakom öronen än.

Lärdom nr.1 i livet: Att veta vad man vill för egen del är inte alltid detsamma som att kunna uppnå det ensam.

Skulle det vara som CUF vill, att den enskilde och arbetsgivarna skulle komma överens om anställningsvillkoren så måste man först inse vem det skulle vara som bestämmer i slutänden. Jo arbetsgivarna har då hela makten och som ensam individ utan facket och kollektivavtalen i ryggen har många inte en chans att ens komma i närheten av hur man skulle vilja ha sin arbetstid, lön, semester etc.

Titta bara vad som händer alla de tusentals sommarjobbande ungdomar hos oseriösa arbetsgivare utan kollektivavtal. De  får ofta jobba långa dagar till usel lön och utan rättigheter. Jag är övertygad om att det inte var vad ungdomarna ville eller hade tänkt sig. Men tyvärr är det vad som händer när arbetsgivare utövar sin makt och själva bestämmer villkoren.

Är det så våra ungdomar ska ha det menar CUF…..ja det verkar inte bättre.

Facket förhandlar fram villkor på arbetsmarknaden för att skapa trygghet och rättvisa åt alla. Den som tror att vi hade haft rätt till semester, hyfsade arbetstider och löner det går att försörja sig på, utan facket…..tror vansinnigt fel.

Facket är demokratiskt och medlemmarna är med och bestämmer vilka villkor vi vill ha. Ytterligare något som CUF inte låtsas om att de vet…..eller kanske de är helt tappade bakom en vagn och inte har den kunskapen.

Utöver detta vill CUF skrota LAS. De vill låta arbetsgivaren bestämma och ta bort rätten att behålla sitt jobb om man har de kvalifikationer som krävs.

Lärdom nr.2 i livet: Solidaritet är ett ord som är viktigt, inte minst på arbetsplatsen. Man har inte bara ansvar över sig själv utan också för arbetskamraterna.

Moderpartiet Centern med moder Clown applåderar säkert men ingen annan. En arbetsrättspolitik som för oss tillbaks till 1800-talet är ingen lösning på ungdomsarbetslösheten. Den löser vi bara med fler jobb och bättre utbildningsmöjligheter.

Published in: on 14 maj 2010 at 13:56  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/05/14/cirkus-cuf-har-forestallning-narrar-ungdomar-moder-clown-ar-nog-den-enda-som-appladerar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: