Varning för Ung Allians…..blåare än blåast

Alliansens ungdomsförbund har en samlingsplats kallat ”Ungallians 2010” som enligt dem själva har till syfte att tydligt visa på svensk politik för unga människor. De vill också påverka sina moderparti i en mer ungdomsvänlig inriktning.

Vad föreslår de då för ungas bästa? Man behöver inte läsa så långt innan man dras tillbaks till 1800-talet och de gamla brukspatronerna som väljer och vrakar bland de arbetslösa.

Som ett av de första förslagen kommer:  Reformera LAS. De skriver följande: ”LAS är orättvis gentemot ambitiösa, kompetenta och hårt arbetande personer som i vissa fall skulle behöva sluta före en mindre kompetent arbetskamrat.”

Jaha där kom den…..de tycker att vissa är lata och odugliga. Dessutom hjälper detta inte ungdomarna. Det hjälper bara arbetsgivarna att välja och vraka godtyckligt bland gammal som ung. Om arbetsgivarna bedrev kompetensutveckling för sina anställda istället så skulle det finnas rätt kompetens i alla lägen och företaget blir inte sårbart vid uppsägningar och turordningsreglerna kan följas utan problem. Dessutom blir personalen ambitiösa, hårt arbetande och engagerande av bara farten då arbetsgivarna visar lite intresse för deras välbefinnande.

Har inte ungdomarna i Ungallians begripit vad kompetensutveckling  innebär? Jo det har de naturligtvis men haken är att de är ute efter att arbetsgivarna ska få bestämma och facket ska inte kunna ha något inflytande därav reformering av LAS.

Vidare skriver Ungallians: ”Sveriges jämförelsevis höga ingångslöner för okvalificerade jobb är en av de faktorer som är orsak till Sveriges höga ungdomsarbetslöshet. Det måste finnas större möjlighet att kliva in på en lägre lön för att sen göra lönekarriär. Det är många som tycker att det är bättre att arbeta för en lägre lön än att inte arbeta alls.”

Hur kan ingångslönerna var orsak till att det inte finns jobb för alla? Om de sänks så trillar inte jobben ner från himlen för det. Det viktigaste är väl inte att kunna säga hur mycket man har ökat sin lön efter ett tag utan det viktigaste måste vara att man klarar sin försörjning oavsett om man är nyanställd eller inte.

Undrar vem de menar som tycker att det är okej att inte kunna ha en lön man kan klarar sig på och som ungdom inte kunna flytta hemifrån etc? Ja förmodligen är det rikemansungdomarna man tänker på som får lite sysselsättning men har försörjningen från föräldrarna. Förmodligen vet de inte att alla inte har rika föräldrar.

Nä……Ungallians verkar blåare än moderpartierna och borde kalla sig för ”Tung allians för rikemansbarn” och moderpartierna borde kalla sig ”Nya arbetsgivarepartiet”

Published in: on 07 maj 2010 at 13:45  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/05/07/varning-for-ung-allians-blaare-an-blaast/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Du sitter visst inne med alla sanningar?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: