Reinfeldt är rädd för att dela med sig……egoismen skrämmer mig

Reinfeldt varnar hit och han varnar dit angående de Rödgrönas budget.Det värsta enligt Reinfeldt är att oppositionen vill montera ner regeringens arbetslinje.

Det kan jag tro det. Deras plan att den fria marknadens krafter ska förvandla oss tillbaks till 1800-talet när vi stod med mössan i hand och bjöd under varandra för att få ett jobb, är hotad. Deras plan om att vanligt folk utan rikedomar ska tvingas till underkastelse raseras när de Rödgröna vinner valet.

Hur kan en människa på fullt allvar stå och mena att det är ett sånt samhälle vi ska ha. För det är effekterna av Alliansens politik: fattiga blir fattigare och rika blir rikare. Han förnekar det inte utan står bara och fortsätter att kalla a-kassa och pension för bidrag.

Pengar som vi har avstått lön för är inget bidrag och allmosor från Reinfeldt utan pengar vi slitit hårt för. Dessa pengar vill han istället dela ut till de som redan tjänar så mycket pengar att de inte ens märker om det trillar in 1 miljon kronor till.

Effekterna av de Rödgrönas politik blir däremot att alla…och då menar vi alla, får möjlighet till en bra välfärd. Ett skyddsnät i samhället ifall det värsta händer som sjukdom och arbetslöshet. En rättvis beskattning när man blir pensionär efter ett helt arbetsliv.

Utbildningsplatser så att man kan skola om sig och har möjlighet att få nytt jobb. Satsningar på att få jobb till ungdomar utan att sänka deras lön eller försämra anställningstryggheten.

Detta och mycket mer som ger oss trygghet.

Att omfördela de gemensamma skatteintäkterna så att alla får del av dem……det är Reinfeldt livrädd för.

Det märks så tydligt i hans sätt att argumentera och hans sätt att försöka ”platta” till Mona i debatten, men inte lyckas. Man ser ett desperat ansikte som är livrädd för att dela med sig och som tycker att vissa har mer människovärde än andra.

Egoismen har ett tydligt ansikte i Reinfeldt och det skrämmer mig och jag är livrädd för om Alliansen skulle få förnyat mandat.

Published in: on 04 maj 2010 at 11:33  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/05/04/reinfeldt-ar-radd-for-att-dela-med-sig-egoismen-skrammer-mig/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Ditt resonemang om högern och mössan i hand visar att du fortfrande är kvar i ett konservativt gråsossetänkande, där man måste ha höööögern som spöke för att vinna valet. Om skillnaden i a-kassersättningen mellan avgrund o himmelrike är några hundra i månaden, undrar man vad ni bråkar om. Dessutom har ni accepterat hela jobbskatteavdraget, som enligt Östros var ett dråpslag mot de lågavlönade och skulle driva in Sverige i misär.
    Tyvärrr, ni är inte trovärdiga.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: