Centerns ungdomsförbund föreslår tre principer som stjälper både ung och äldre.

Centerns ungdomsförbund med Magnus Andersson i spetsen säger sig värna om ungdomarna och jobben men deras förslag stjälper inte bara ungdomarna utan även de äldre på arbetsmarknaden. I vilken bubbla lever CUF  i egentligen?

Han uttalar sig såhär:

Jag och Centerpartiets Ungdomsförbund kräver  att regeringen snabbutreder en ny anställningsform som ska kunna gälla i sommar för att underlätta anställningar hos alla Sveriges arbetsgivare.  Den anställningsformen har tre principer som skiljer sig från den reguljära arbetsmarknaden.

För det första ska inte kollektivavtal gälla. För att göra det möjligt för ungdomar att komma överens direkt med sin arbetsgivare så ska det vara möjligt med individuella avtal som behandlar lön, semesterersättning, ledighet och arbetstider.

För det andra ska inte LAS (Lagen om anställningsskydd) gälla. Detta för att arbetsgivaren ska känna sig trygg med att kunna göra sig av med de få ungdomar som inte sköter sig på jobbet. Den risk det innebär att anställa någon som är helt oprövad är en anledning till varför LAS håller unga utanför arbetsmarknaden. Staten bör naturligtvis också ta ett ansvar för att göra det ännu mer attraktivt. Därför föreslår vi att den här typen av anställning inte ska omfattas av någon arbetsgivaravgift.”

Finns inte något i detta förslag som skulle göra det bättre för ungdomarna utan bara ge arbetsgivare möjlighet till att utnyttja dem som billig arbetskraft. Vilken lön tror han att ungdomarna skulle få som unga och oerfarna om vad jobbet är värt?

Kollektivavtalet sätter lägsta lön för arbetet och nu tycker CUF att ungdomarna ska bjuda under avtalet och under varandra för att få ett jobb. Och vilken semesterersättning och arbetstider skulle de få?

Är inte ungdomar mer värda för CUF än så? Att tvingas ta jobb för sämre villkor är inte värdigt och de kan inte försörja sig.

Vidare tycker CUF att LAS inte ska gälla för att arbetsgivaren ska känna sig trygg……ja där avslöjade han kärnan i sin politik. Det handlar om att arbetsgivarna ska vara trygga och ha all makten. Men människan då……ungdomarna då?

Ingen arbetsgivaravgift…..ja återigen till arbetsgivarens fördel. Om arbetsgivaren kan anställa vissa billigare så drabbar det även de lite äldre som inte ”reas” ut.

Tycker CUF att det är rätt att lite äldre blir dem som blir arbetslösa eller inte har en chans till ett nytt jobb?

Ja tydligen för denna sortens politik från Centern är inget nytt……det är känt sen länge att deras våta dröm är att för alltid slopa kollektivavtalen och LAS.

Frågan är om inte ungdomsförbundet är värre än moderförbundet. Centern kan åtminstone skylla på att det var ett tag sen de var unga och inte begriper bättre…..men ungdomsförbundet som borde inse ungdomarnas problem gömmer sig i Mauds kjolar och företräder inte alls ungdomarna.

Published in: on 19 april 2010 at 11:10  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/04/19/centerns-ungdomsforbund-foreslar-tre-principer-som-stjalper-bade-ung-och-aldre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: