Trist DA…..igen.

Har lite svårt att förstå varför en tidning som kallar sig ”facklig tidning” och som skyltar stort med IF Metall, GS och Pappers intill loggan, måste skriva saker med oftast en negativ vinkling mot just facket.

På hemsidan idag går att läsa med en fet rubrik ” 200 000 hotar att lämna facket” . Opinionsanalytiker vid tns-sifo, Toivo Sjörén uttalar sig och säger:

Det här borde vara en väckarklocka för facket. Olika medlemmar fordrar olika tilltal och det är ju viktigt för facket att nå alla”

Må så vara att det är hans åsikt och den kan få vara med i artikeln men varför sen tyst, tomt och ingenting från DA:s sida?

Som facklig media borde åtminstone en kommentar från facket vara med i sammanhanget om nu inte DA kan förmå sig att pressa fram någon själva.

 En enda mening från DA:s sida om varför dessa i huvudsak unga män borde stanna i facket är väl inte för mycket att begära. Hur svårt är det med motargument här då…..inte ett dugg. 

De unga männen som säger att de inte tror på en kollektiv lösning utan ser sig som individer ska ha klart för sig att just kollektivet skyddar dem mot andra individer som tror sig klara sig själva. Kollektivavtalet skyddar dem mot osund konkurrens om jobben för sämre villkor.

Om de möjligen är duktiga på att prata till sig en lön de är nöjda med så skulle jag vilja se dem den dagen ex. arbetsmiljön känns obekväm……kan de ensamma som individer få arbetsgivaren att förändra arbetsmiljön eller semesterförläggningen eller något annat. Fast där har de nog tänkt åka snålskjuts på dem som är med i facket och betalar.

Vet inte DA om detta heller?? Eller varför så tyst…..igen….är det för att som all annan media skapa rubriker som de tror att folk vill läsa.

Skärpning ! Vill man kalla sig facklig media så ska man givetvis visa på fakta men inte bara negativ sådan. Hur vore de om man såg lite solskenshistorier mellan varven….för det finns massor…..där medlemmar är fullkomligt övertygade om meningen med facket. Eller kanske lite fakta om hur allting startade och hur viktigt det är.

Published in: on 15 april 2010 at 18:59  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/04/15/trist-da-igen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: