Alliansen vill använda den fria marknadens kraft…. förödande för vår trygghet.

Nederländerna tycks bedriva samma politik som Alliansen här hemma…..eller rättare sagt så apar Alliansen efter Nederländerna.  Karin Ekenger hyllar dem för deras seger i en artikel. Men inte ett  ord om det skapades fler jobb utan bara hur människor tvingades ut i arbete…….samma politik som Alliansen för här i Sverige.

Att tvinga ut fler i arbete för sämre villkor genom att försämra a-kassa, sjukförsäkring, arbetsmiljöregler etc.

En av de mer uppenbara reformerna i Nederländerna, för att var och en ska ta mer och mer kostnader själv är väl ändå denna om egenfinansiering av ex. barnledighet:

När fler arbetar kommer också ett ökat behov av ledighet under yrkeslivet för olika ändamål. Under 2006 introducerades därför en möjlighet för enskilda att skattesubventionerat spara pengar för att kunna finansiera frånvaro till exempel på grund av vård av anhörig, egen utbildning eller barnledighet (extra stor skattesubvention).”

En tydlig attack mot arbetarna och ev. kollektivavtal finns också med i deras politik:

Arbetstidslagen har förenklats när det gäller regler om maximal arbetstid och nattarbete. Den innehåller inte heller längre några speciella regler om övertidsarbete. Överenskommelse om hur raster ska läggas ut träffas direkt mellan arbetsgivaren och den anställde.”

Lägg Ingemar Göranssons ord nedan  ur ”Angreppet på det fackliga löftet” på minnet och man kan tydligt se vad  Alliansen håller på med här:

Ett modernt land ska inte med lag byggas, tvärtom, med den fria marknadens kraft ska lagar och regler spolas bort. De anställda kommer att kräva att få slippa kollektivavtal för att ha en chans att få jobb. Vi ska ändra i alla bidrag och försäkringar, färre, lägre, sämre och dyrare. Då tvingas människor ut i arbete, det blir konkurrens om jobben. Facket blir svagare och företagen starkare utan att vi får kritik för att ha ändrat arbetsrätten.”

En målmedveten strategi som tillämpas och smygs in lite i taget i tron att vi inte ska märka det.

Alla har inte fått upp ögonen än, för än så länge när vi är friska och har ett jobb har vi tjänat pengar på Alliansens politik. Men alla är inte friska eller har ett jobb.

I förlängningen kommer detta att slå mot oss friska vanliga arbetare också och endast de riktigt rika klarar sig. Men då kan det vara försent att agera.

Inte fyra år till med Alliansen.

Published in: on 12 april 2010 at 5:15  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/04/12/alliansen-vill-anvanda-den-fria-marknadens-kraft-forodande-for-var-trygghet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Äntligen någon som har fattat att den nuvarende regeringen hämtar sina ideer i från utlandet, och egentligen är det inget fel med att hämta ett idé utifrån, men man skulle kanske även titta på hur det har gått efteråt ?

    Som holländare har jag dem sista åren sett många ”gamla” grejer kommer förbi i sverige som bara har blivit ompacketerad och blivit såld för ny …

    ?? Kejsarens nya kläder ??

    Förresten, tack för din ”rost” på övenstående FB-sida.

    Theo


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: