Företrädesrätten….en fråga som enar medlemmar och en våg av kamplust sveper över landet.

Företrädesrätten vid återanställning…….en viktig fråga som har fått medlemmarna att gräva fram stridsyxorna.  En fråga som enar många medlemmar i många förbund och som gör att  ropen om rättvisa höjs och blir starkare på arbetsmarknaden. Vi kräver att arbetsgivarnas kringående av LAS ska hindras och att förbundet ska göra allt för att hitta en lösning för att  få den reglerad i våra avtal.

Förfäderna ler i sina gravar när enighet, kampvilja för rättvisa och solidaritet åter igen går som en våg över arbetarSverige……freedom!

Avtalsrörelsen rullar vidare och igår sa IF Metall och övriga förbund i ”Facken inom industrin” nej till OPO:s bud. Frågan om företrädesrätten är inte löst och är vår viktigaste fråga. Delegationerna, förbundet och medlemmarna är eniga om att den frågan måste lösas om det ska bli ett nytt avtal.

Det får inte gå till som det gör idag när arbetsgivarna kringgår Lagen om anställningsskydd och hyr in personal istället för dem med företrädesrätt till återanställning.

Många människor som är uppsagda ser hoppet om att få komma tillbaks, grusas när arbetsgivarna struntar i LAS.

Medlemmarnas vrede över detta gör att stridsyxorna har grävts fram och man är redo för strid om det behövs. En enighet som tydligt talar för insikten om att vi tillsammans är starka.

Lyssna  på IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä när han förklarar vårt krav och varför det är så viktigt.       http://www.youtube.com/watch?v=nEjsisLUmCU

Lyssna också på när jag berättar om hur delegationerna arbetar och vilken roll vi har i avtalsrörelsen. http://www.ifmetall.se/ifmetall/home/home.nsf/LUUnique/F1F0594F827E21BDC12576DA003F2271?OpenDocument

Published in: Okategoriserade on 08 mars 2010 at 10:27  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/03/08/foretradesratten-en-fraga-som-enar-medlemmar-och-en-vag-av-kamplust-sveper-over-landet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: