En ulv i fårakläder…..man måste läsa mellan raderna för att inte luras.

Littorin gör ett uttalande om bl.a LAS som skulle kunna vara sagt av vilken fackpamp som helst men…se upp……läs mellan raderna och det gömmer sig listigheter där.

Att inte ha ett skydd vid anställning är inte rimligt.  Svante Nycander pekar på någon typ av skiljeförfarande” det skulle kunna vara bra, säger han och så långt allt väl men vad för skydd sägs inte tydligt och skiljeförfarande är för mig inte parterna som förhandlar utan en nämnd som beslutar. Svenskt Näringsliv har sagt att det är rätt kompetens som ska gälla oavsett anställningstid och då menas den kompetens som arbetsgivaren anser är bäst och bestämmer över. Är det ett sånt skydd Littorin pratar om så är det ett stort svart hål utan dess like för oss arbetstagare.

Littorin säger vidare: ”Det är viktigt att minska trösklarna för att kunna komma tillbaka från ett utanförskap. Målet är full sysselsättning, dit kommer vi aldrig att nå men vi måste kämpa för att nå det.”

Låter väl inte helt fel heller vid första läsningen men tänk på vad som har sagts tidigare från Alliansen och Svenskt Näringsliv…..nämligen att lägre lägsta löner minskar trösklarna, slopade turordningsregler minskar trösklarna och ungdomslöner till 2/3 av normal lön minskar trösklarna. Sån politik som ger arbetgivarna makten och slår hårt mot oss arbetare.

Lurigt så det förslår och tolkningen är att Littorin håller fast vid Moderaternas linje om att kampen om jobbet ska hårdna för sämre villkor men såklart såhär innan valet vågar han inte tala klartext.

Vill därmed höja ett stort varningens finger för denne man som säger sig värna om kollektivavtalen och den svenska modellen…..han är sannerligen en ulv i fårakläder. Denne man som varit med och genomfört alla de försämringar för oss på sista tiden såsom a-kassan, sjukpenningen, semesterlagen och förslag finns på försämrad studieledighetslag och av Littorin själv ett förslag om försämrad strejkrätt.

Nä Littorin…mig lurar du inte.

Published in: on 04 mars 2010 at 8:31  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/03/04/en-ulv-i-faraklader-man-maste-lasa-mellan-raderna-for-att-inte-luras/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: