Ansträngt läge…..bara att bita ihop och kämpa på.

Ett besök vid Olof Palmes grav på årsdagen igår den 28 februari var ett måste när man ändå befinner sig i Stockholm. Förhandlingsdelegationen köpte en bukett blommor och lade på graven för att hedra minnet av en stor man.

Vår väntan och strävan att förhandlingarna i avtalsrörelsen skulle ta ordentlig fart under helgen var förgäves. Idag den 1 mars träder OPO in. Nu får vi se om de kan få fart på rulljansen.

Krav står mot krav och en lösning måste hittas annars väntar kanske en konflikt som ingen vill ha men som kan vara nödvändig.

Förhandlingsläget är ansträngt. Vi har förhandlat hela helgen” säger Stefan Löfven, förbundsordförande IF Metall när opartiska ordförandena i dag tar över takt pinnen.

Delegationen har fått åka hem men är beredda att åka tillbaks när kallelsen kommer.

Gäller att tvätta kläder, göra eventuella inköp och göra sig beredd om det blir snabba ryck……när förbundet kallar….då åker man.

På frågan om det känns betungande att vara med att besluta om ett nytt avtal där förväntningar kan vara höga från medlemmar eller att någon sen inte tycker att det var tillräckligt…..säger jag nej…inte betungande men ansvarsfyllt och en ära. Jag är övertygad om att när avtalet väl är klart…vad det nu blir… kan vi känna att vi tagit kampen och  känna oss nöjda med avtalet och medlemmarna känner att det är för allas bästa.

Då läget är ansträngt som Stefan Löfvén säger, gäller det att bita ihop och kämpa på. Och det gör vi också…allihopa. Det ska nog bli ett avtal denna gången också även om det sitter lååååångt inne.

Published in: Okategoriserade on 01 mars 2010 at 20:02  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/03/01/anstrangt-lage-bara-att-bita-ihop-och-kampa-pa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: