Vad gör väl strul med biljetter eller borttappade dagar när vi får delta i tidernas största avtalsrörelse.

Förhandlingar pågår i avtalsrörelsen och OPO-tiden närmar sig. Jag och de andra 11 i förhandlingsdelegationen för Teknikavtalet har varit på plats i Stockholm sen i onsdags och som det ser ut nu blir vi kvar till på måndag. All tid måste utnyttjas för att komma så långt som möjligt innan 1 mars då OPO träder in i förhandlingarna.

Delegationens arbete består i att vara med och ta beslut om och klura ut olika lösningar i de frågor som diskuteras mellan IF Metall och Teknikarbetsgivarna. Sen är våra duktiga förhandlare från förbundet iväg och förhandlar. Under den tiden nu ett par dagar är delegationen på plats i stan med beredskap att bege sig till förbundskontoret om/när förhandlingarna har kommit en bit.

Hårt arbete med frågorna varvas med ledig tid och väntan kan ibland bli ganska lång.

En del kan tycka att det vore jobbigt att vara på plats långt hemifrån och inte riktigt veta när man får åka hem och tiden med väntan kunde spenderas med familjerna. Men det är lite tjusningen i det hela….delegationen blir tight eftersom man umgås mycket och fokusen hålls kvar på förhandlingarna och vi har beredskap för att inget beslutas utan att delegationen har sagt sitt och varit med och bestämt. Därför måste vi befinna oss här i närheten för att snabbt komma på plats.

Demokrati som det ska vara eftersom vi i delegationen är nominerade och valda av våra medlemmar att medverka här.

Att man sen tappar vilken dag det är och inte har så mycket koll på omvärlden under denna tiden eller att man upptäcker att rena strumpor inte kommer räcka till hemresedagen och man får kasta sig ut på stan för att handla är smällar man får ta. Likaså ombokandet av biljetter hem och meddelande till egna arbetsgivare och familjer.

Men det är en del av grejen och vi i delegationen vet om detta. Vi stannar så länge det behövs för att utföra vårt viktiga uppdrag. Att ha blivit vald till att i en demokratisk process medverka i tidernas största avtalsrörelse för många medlemmars villkor och löner på arbetsplatsen……wow…….då gör det inte ett jota att  man är hemifrån under en tid och tappar vilken dag det är eller strulet med ombokning av biljetter.

Published in: Okategoriserade on 27 februari 2010 at 7:21  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/02/27/vad-gor-val-strul-med-biljetter-eller-borttappade-dagar-nar-vi-far-delta-i-tidernas-storsta-avtalsrorelse/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] 1, 2, 3, 4, […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: