Tyska arbetsgivare kan….vad är det för fel på de Svenska?

Tyskland har fått sitt normerande avtal tecknat inom industrin. Där vågar arbetsgivarna göra upp om ett 2-års avtal som säkrar jobben och samtidigt ger ett lönelyft.

Vad är det för fel på våra svenska arbetsgivare? De vägrar diskutera och upprepar bara samma ord: nollavtal…..nollavtal…..nollavtal.

Har tuppkammen växt sig så hög att de tror att högervindarna håller i sig. Försöker de bara låta tiden gå….låta OPO komma in och sen låta avtalet bli en halvmessyr?

Nu är det väl ändå dags att arbetsgivarna visar lite ansvar och sätter sig vid förhandlingsbordet och diskuterar seriöst. Tysklands avtal bevisar ju att våra krav är rimliga och det borde arbetsgivarna också inse.

Jag och de andra i förhandlingsdelegationerna är inkallade nästa vecka och vi ska vara beredda att stanna över helgen om arbetsgivarna mot förmodan skulle vilja prata.  De ska inte tro att de kan trötta ut oss…..nää….vi stannar så länge det behövs.

Vi tar vårt uppdrag på allvar nämligen och är fullt fokuserade på att teckna ett så bra avtal som möjligt åt våra medlemmar i rådande situation. Våra krav är väl utarbetade och fullkomligt rimliga. Vi sitter inte och tjurar utan vill verkligen diskutera men det blir ju lite svårt när inte väggen är villig att lyssna.

Som sagt….vi kan inte tröttas ut och fr.om nu är almanackan tom på allt annat än delegationsarbete om det behövs.  Ingen dag är helig utan vardag som helg står vi till förbundets förfogande….beredda att på kort varsel packa väskan och dra till Stockholm utan att veta när man kommer hem. När avtalet är klart upptäcker vi om våren och blommorna har kommit eller så blir avtalet klart snabbt och vi återgår till att skyffla snö i verkligheten.

Intressant, roligt, lärorikt och viktigt uppdrag och inte ens vilda hästar kan hindra mig från att utföra det. Det handlar ju om våra kollektivavtal, vår framtid och våra jobb och jag är tacksam för förtroendet jag har fått.

Published in: Okategoriserade on 18 februari 2010 at 18:31  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/02/18/tyska-arbetsgivare-kan-vad-ar-det-for-fel-pa-de-svenska/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: