Kallt väder, kall politik och kall avtalsrörelse…..nu är det nog!!

Vintern biter sig fast med järnklor och minusgrader och snöstorm gör oss stelfrusna. Alliansens politik är kallare än någonsin och medmänniskor drabbas hårt av regelförsämringar i ex. sjukförsäkringen och a-kassan. Avtalsrörelsen är också kallare än kallast.

Arbetsgivarna vidhåller sina krav om nollavtal och dispositiva kollektivavtal.  Arbetsgivarorganisationen Almegas vd Jonas Milton uttalar sig i avtalsrörelsen och säger:

”De fackliga lönekraven ”ligger på nivåer vi aldrig kunde drömma om” och att man dessutom driver frågor som försvårar företagens situation.”

”Konsekvensen är att facket biter sig hårt i tummen samtidigt som fler och fler, också bland de anställda, börjar ifrågasätta fackets existensberättigande.”

Nu tar de återigen i så att de håller på att göra i byxan tror jag. De kan få tycka vad de vill om våra krav i lönerörelsen……men låt bli att sprida osanning om att vi inte har medlemmarna med oss och att påstå att vårt existensberättigande skulle vara ifrågasatt av medlemmarna är bara ett önsketänkande av arbetsgivarna.

Vi står fast vid våra krav om 2,6% som är rimligt i den situation arbetsmarknaden befinner sig. Vi står också fast vid reglering mot inhyrning vid företrädesrätt, kompetensutveckling etc. Förbundet och hela organisationen förbereder ifall en strejk blåser upp.

Nu vill vi ha vår, en varm politik som värnar alla och en avtalsrörelse som är fri från istappar och isiga kommentarer.

I skrivande stund viner snöstormen utanför fönstret och det ska arbetsgivarna få om de inte släpper tanken på dispositiva avtal och nollbud.

Till Kung Bore säger jag ”stick och brinn”

För att få värme tänker jag på IF Metall som värnar om alla sina medlemmar.

Published in: Okategoriserade on 12 februari 2010 at 18:27  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/02/12/kallt-vader-kall-politik-och-kall-avtalsrorelse-nu-ar-det-nog/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: