Blanda inte äpplen och päron……det luktar ruttet lång väg.

Pär Andersson på Svenskt Näringsliv ger sig ut och blandar äpplen och päron och menar att A-kassans Samorganisation har fel när de hävdar att få arbetslösa får 80% av tidigare lön. Han räknar in kollektivavtalsförsäkringen AGB och ev. andra tecknade försäkringar i arbetslöshetsersättningen.

AGB inom LO-kollektivet är en försäkring som vi har förhandlat fram och avstått lön för att få och den går in om man blir uppsagd p.g.a. arbetsbrist och är fyllda 40 år och ska dessutom ha jobbat ett antal år inom samma branch. Den gäller endast om företaget har tecknat kollektivavtal och är tänkt som ett engångsbelopp.

Eventuella privata försäkringar eller andra kollektiva lösningar och AGB kan inte räknas som ett plus i arbetslöshetsförsäkringen.

A-kassan är en del för sig och som vi betalar en särskild avgift för varje månad. Regeringens ändringar i a-kassan gör att vi betalar allt mer för mindre ersättning. Kom då inte och lägg på någonting annat för att det ska se bättre ut.

Regeringens ändringar försvarar han såhär:

Dessa förändringar innebär att de försäkrade får betala mer för försäkringen och att drivkrafterna att aktivt söka jobb har förstärkts.”

Samma inställning som de borgeliga partierna…..”hungriga vargar jagar bäst”…”var och en ska betala själva genom egna försäkringar” . Men vart är jobben?!! Det blir inte fler jobb för att de arbetslösa får det sämre.

Published in: on 08 februari 2010 at 16:13  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/02/08/blanda-inte-applen-och-paron-det-luktar-ruttet-lang-vag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: