Centern vill göra LAS till en valfråga.

Maud Olofsson och Centern vill göra Lagen om anställningsskydd till en valfråga.  Hon är nu ute efter oss arbetare på allvar.

Det handlar inte om att skapa fler riktiga jobb till alla och definitivt inte till ungdomarna som hon hävdar. Det handlar istället om hårdare kamp om de jobb som finns. Att tvinga folket att konkurrera om jobben för allt sämre villkor.

Hon säger i en intervju:

”Avstampsjobb, privata arbetsförmedlingar, förändringar i LAS, nystartskontor och nystartskonto är alla förslag som syftar till att fler skall få en chans att få eller skapa sig ett eget jobb.”

Avstampsjobb är jobb till ungdomar men bara för 2/3 av en kollektivavtalad lön. Förändringarna i LAS som handlar om turordning vid arbetsbristuppsägningar kommer inte alls att garantera ungdomar att just de får behålla jobben. Inte heller att de har någon förtur till jobb.

Det hela handlar istället om att hon vill ge arbetsgivarna hela makten att bestämma vem som får behålla jobbet. Att arbetsgivarna ska kunna bestämma att den som kanske råkar vara sjuk mycket eller den som har åsikter inte får behålla jobbet etc. Ungdomarna tycker hon ska nedvärderas och ta riktiga jobb men bara få en del av lönen.

Hon säger att resten av Alliansen kommer att ställa sig bakom Centerns inställning:

”Ja, Folkpartiet har närmat sig oss och Kristdemokraterna har också öppnat för det. Och jag vet att det finns en diskussion även inom Moderaterna.”

Ja nu visar även Moderaterna sitt rätta ansikte……de som säger att de värnar arbetstagarna och den Svenska modellen.

De har aldrig värnat om arbetarna eller någon annan heller som inte har en förmögenhet på banken……de har bara försökt lura i folk detta.

Nu har de tafsat nog på våra rättigheter……Inte fyra år till!!!

Published in: on 04 februari 2010 at 17:36  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/02/04/centern-vill-gora-las-till-en-valfraga/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: