Vårt bidrag till besparingar räknas inte….vi ses bara som en kostnad.

Teknikarbetsgivarnas Anders Weihe uttalar sig i Ekot i Sveriges Radio. Han vill inte ha några centrala löneökningar och hänvisar till de uppskjutna löneökningar sen 2009 som vissa lokalt kommit överens om.

”Därmed så måste hänsyn tas till de uppskjutna löneökningarna för 2009, när man förhandlar om årets löneökningar.”

Veli-Pekka Säikkälä, avtalssekreterare på IF Metall, tycker inte det är rimligt att låta uppskjutna löneökningar för 2009 påverka årets löneförhandlingar, det skulle bara betyda att de som gått med på arbetsgivarens krav tidigare förlorar flera gånger om:

Det är någonting som folk naturligtvis blir oerhört förbannade på att höra. När de har ställt upp och faktiskt sett till att en kostnadsbesparing gjorts under förra året. Att man då ska få höra att man inte får löneökningar, då blir man förbannad helt enkelt”

Ja det finns inte mycket mer att tillägga här utan jag instämmer helt med Veli-Pekka att man blir förbannad av att höra detta. Dessutom har vi ju många bidragit till kostnadsbesparingar genom det sk. Krisavtalet. Men det räknas väl inte heller i Teknikarbetsgivarnas ögon.

Published in: Okategoriserade on 27 januari 2010 at 10:06  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/01/27/vart-bidrag-till-besparingar-raknas-inte-vi-ses-bara-som-en-kostnad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: