En insändare av Moderater upprörde och får ett argt svar.

I lokaltidningen kunde jag i fredags läsa en insändare av två lokala Moderater som hyllade sig själva och Alliansen för sina skattesänkningar som de kallade: ” löneökning för smålänningarna”

Det gjorde mig upprörd och jag har skickat in ett svar till dem:

Fy skäms Alliansen!  I samma nummer av tidningen som Malin Petersson och Jan R Andersson i en insändare stolt slår sig för bröstet över Alliansens skattepolitik kan vi läsa om hur pensionärerna har fått det sämre. Vi har också alla läst om hur sjuka behandlas med Alliansens politik.

Malin och Jan borde skämmas istället för att utbrista i någon sorts beundran över vad deras politik de kallar ”löneökning” ställer till med.

Tror de verkligen för ett ögonblick att vi som arbetar vill ha mer pengar på bekostnad av sjuka, arbetslösa och pensionärer?

Tror de att vi känner oss nöjda över mer pengar när vi vet att andra får det sämre?

De skriver vidare att Alliansen strävar efter ett rättvist Sverige.

För Svenska folket är inte rättvisa att ta från de fattiga och ge till de rika eller att bli utstött om man råkar bli sjuk, gammal eller arbetslös. Ett rättvist Sverige är att ge alla samma förutsättningar till ett drägligt liv och en bra välfärd. Att solidariskt dela med sig till de som har det sämre.

När vi når detta ska jag utbrista i stolthet över landet. Vi kan nå detta om vi ser till att de som bryr sig om hela Svenska folket också leder landet.

Inte fyra år till med Alliansen.

Camilla Wedin  stolt IF Metallare och Socialdemokrat

Löneökning för smålänningar kallade de skattesänkningarna….hm…nog för att smålänningar anses vara snåla men vi är inte giriga och hjärtlösa på det viset. Titta bara på Pippi Långstrump och Emil…..äkta smålänningar som visserligen var upproriska men hade alltid ett gott hjärta och gav åt andra.

När de RödGröna får regeringsmakten tänker vi ta bort ”sista datum” för sjukpenning. Långtidssjukskrivna måste få hjälp till att bli friska och hitta ett arbete men inte genom att kasta ut dem vid ett visst datum.

Vi kommer också att återupprätta inkomstbortfallsprincipen i
arbetslöshetsförsäkringen och återinföra en solidarisk finansiering. Taket och ersättningsnivåerna måste höjas. Villkoren för deltidsarbetslösa måste förbättras. Det måste bli enklare för dem som arbetar visstid eller deltid att kvalificera sig för ersättning. Dessutom måste avgifterna sänkas. Kostnaderna för arbetslösheten ska bäras gemensamt och avgiften inte ska vara beroende av i vilken bransch man arbetar.

Published in: on 24 januari 2010 at 10:17  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/01/24/en-insandare-av-moderater-upprorde-och-far-ett-argt-svar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: