Reinfeldt lindar in budskapet i massor med bomull men egentligen är det äkta Moderatpolitik.

Reinfeldt gör ett uttalande i Dagens Nyheter med rubriken: ”Höjda löner behövs om vi ska klara välfärden ”

Inlindat i bomull men man kan lätt läsa mellan raderna vad Moderaterna vill och att de går Svenskt Näringslivs ärenden också.

Han säger bl.a:

Vi har stor förståelse för att välfärdens medarbetare vill ha högre lön. Den Svenska modellen innebär samtidigt att lönenivåer och frågor om löneförhöjningar avgörs av arbetsmarknadens parter.

Vad politiken kan göra är att se till att det lönar sig bättre att arbeta.   Fortsatta skattelättnader med samma inriktning är därför centrala i en politik som vill ge välfärdens medarbetare utökade marginaler. Större möjlighet till vidareutbildning eller annan kompetenshöjning kombinerat med en individuell lönesättning kan på sikt påverka lönerna positivt.”

Enkelt ser man att han försöker lura folket att tro att facket är ett hinder för löneökningar och att man bara kan få högre lön genom individuella löner som bestäms lokalt. Sen försöker han dra ytterligare  fördel av detta och erbjuder sig att vara den som ser till att vi får mer pengar i plånboken genom skattesänkningar.

Han nämner också i uttalandet att medarbetare måste få större inflytande över sin arbetssituation och det är detsamma som att även Reinfeldt är inne på att arbetsgivare och enskild arbetare ska komma överens om villkoren och att kollektivavtalen även där är ett hinder.

Mig lurar han definitivt inte med sitt humbugg. Skulle vilja att Reinfeldt visar mig det kollektivavtalet som hindrar arbetsgivaren att ge högre lön än avtalet eller vart det står att de lokala parterna inte ska komma överrens om arbetstider etc.

Vad kollektivavtalen  skyddar oss mot och som Reinfeldt  & CO så starkt suktar efter är att ha makten över godtycklig lönesättning och kunna  kräva  omänskliga arbetstider och villkor.

Han är helt inne på gamla Moderatspår och tänker fortsätta att sparka på dem som redan ligger och skattesänkningar som mest gynnar de redan rika. Han håller också  med Svenskt Näringsliv i deras uppfattning om mer makt åt arbetsgivarna och ett svagare fack genom försämrade kollektivavtal.

Inte med ett ord nämner han arbetslösa, sjuka eller pensionärer för de ingår inte heller i Moderaternas välfärd. Inte heller nämns hur Moderaterna tänker jobba för att skapa nya jobb utan de är fast i sin tro att marknaden sköter sig själv och bara vi försämrar för arbetarna så trillar jobben ner från himlen.

Nä du Reinfeldt det är bäst att du börjar packa…….. i september åker du ut ur Rosenbad som statsminister så det ryker om det.  Svenska folket har tröttnat på svammel och på att betala de rikas lyx.

Published in: on 22 januari 2010 at 14:24  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/01/22/reinfeldt-lindar-in-budskapet-i-massor-med-bomull-men-egentligen-ar-det-akta-moderatpolitik/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Åh jag såg på ”Antikrundan” (kan dubbel tolkas) igår..
    Hur Fru M. Olofsson fick erbjudande: -Om ni förlorar valet ihöst kan du ju ta över efter mat Tina!!!!
    Där stod hon ibland sina mortlar,som hon samlar på och såg lycklig ut…..
    Herre vé ska vi stackars arbetare tvingas se Fru O laga mat i TV med hemodlade örter som någon stackars praktikant har odlat, plockat och sköljt åt henne!
    Nej tack, jag har fått nog av henne!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: