Littorin tänker inte höja a-kassan trots massprotest.

LO och TCO överlämnade namnunderskrifter och protesterade mot den usla a-kasse politiken som Alliansen för. Littorin svarar att ingen höjning av a-kasseersättningen kommer att ske på många år. Statsfinanserna är ansträngda och räcker inte till en höjning anser han. Nä tacka tusan för det när Alliansen har använt pengarna till att sänka skatterna för dem som har jobb och de som redan har det gott ställt.

Å andra sidan är det knappast troligt att Alliansen skulle höja ersättningen även om kassakistan vore full. Deras politik går ju ut på att straffa de sjuka, pensionärer och arbetslösa. Som någon sa: ”Hungriga vargar jagar bäst”

Det kallas enligt deras motto att ”det ska löna sig att arbeta”. Detta motto innebär att vi ska slåss om de få jobb som finns för allt sämre villkor och ju sämre ersättning du har som arbetslös eller sjuk desto lägre lön accepterar du bara du får ett jobb. Alla ska ha ett arbete men de nämner aldrig att man ska kunna försörja sig på arbetet heller.

Det är liksom inte poängen i deras politik att alla ska ha ett drägligt liv och en egen försörjning. Poängen är istället att vi ska slåss om jobben och vara tacksamma om vi får behålla det. Sen ska skatteintäkterna gå till de välbärgade.

Men ju mer skatteintäkterna minskar om vi tvingas till lönedumpning och skattesänkningarna fortsätter….ju mindre gemensamma skattemedel har vi. Det kommer i sin tur att betyda att vi själva får stå för kostnaderna för allt mer i välfärden…..sjukvård, skola, omsorg m.m.  Ju mer karusellen snurrar ju mer av svenska folket kommer inte att ha råd att betala allt detta p.ga usla löner och endast toppskiktet av de rika kan ha ett drägligt liv.

Detta borde alla fundera på som idag tycker att regeringens skattepolitik är bra. Några tusenlappar mer i plånboken idag leder till en oerhört kostsam situation i framtiden för de flesta.

Jag vill inte ha regeringens skattesänkningar……de kan de stoppa upp någonstans.  Jag vi ha fler jobb och välfärd åt alla. Jag vill ha tillbaks människosynen om alla människors lika värde.

Jag tänker ta tillbaks allt detta i valet i höst. Inte fyra år till med Alliansen.

Published in: on 16 januari 2010 at 13:30  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/01/16/littorin-tanker-inte-hoja-a-kassan-trots-massprotest/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Som sagt – ingen är väl förvånad?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: