Makthavare leker med anställda och människoliv.

GM:s lek med de anställda och regeringens lek med de sjukskrivnas liv är bara två exempel på makthavares hänsynslösa agerande.

GM sägs inte vara nöjda med köpares bud och tänker därför istället gå vidare med avvecklingen av SAAB.

Eller är det kanske bara ett spel för att trissa upp priset? I vilket fall så är det en lek med de anställda och människors liv. De anställda har pendlat mellan hopp och förtvivlan länge nu och det är mer än vad de flesta skulle klara. Jobbet är ju ändå förutsättningen för en försörjning och ett bra liv. Allra helst idag med hög arbetslöshet och en usel a-kassa.

Våran regering bedriver en annan hänsynslös lek med människors liv och försörjning. Alla de sjukskrivna som trillar ur systemet och inte längre har rätt till sjukpenning bara för att regeringen bestämt ett sista datum oavsett om man är frisk eller inte.

Svenskt Näringsliv har en artikel om detta och skriver att vi har blivit friskare men att reglerna borde vara ännu hårdare.

”Tre av fyra anser helt eller delvis att bidragsfusket måste straffas hårdare. Många menar därtill att det idag inte lönar sig tillräckligt att arbeta.”

Deras lösning verkar vara att om vi slutar att betala sjukpenning så blir folk friska och kan arbeta. Ju mer vi straffar de sjuka och arbetslösa desto fler jobb dyker upp på arbetsmarknaden.

Man kan undra vilken planet de kommer ifrån.

Menar de t.ex att om makthavare själva blev utan ersättning  så skulle deras prestationsförmåga öka betydligt.

Men jisses…..där har vi ju lösningen. Ta bort regeringens lön och arvoden så kommer saker att hända här i landet. De kanske t.om skulle göra bra saker för Sverige……eller nää…där gick jag för långt.  Men tänk vad jobb som skulle trilla ner från himlen…..bara sådär. Eller?

Published in: on 12 januari 2010 at 10:18  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/01/12/makthavare-leker-med-anstallda-och-manniskoliv/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: