Låt vargen leva…..skrämmande att skjuta för sitt egna nöjes skull

Läser med förskräckelse om den vargslakt som tillåts just nu. Det heter att man måste se till att inavel undviks och att det är därför riksdagen beslutat om denna jakt. Men kritiker och de som har kunskap om vargen säger att beslutet saknar vetenskaplig förankring.

Vi har bara 185-219 vargar i landet. Det är för tidigt att beståndsbegränsa. Enbart skyddsjakt borde tillåtas.  27 vargar innebär en minskning med tio procent, vilket kan få stora konsekvenser beroende på vilka vargar i en familj som skjuts. Valpar, födda i maj, kan dö indirekt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6371473.ab

12 000 jägare deltar i hetsjakten mot vargen och ingen lyssnar på WWF, Naturskyddsföreningen eller Rovdjursföreningen som nu tvingas vända sig till EU för att försöka stoppa slakten.

12 000 jägare som de flesta tyvärr inte är intresserade av om man undviker inavel eller inte.  De medverkar tyvärr enbart för att det skulle vara någon slags status att ha skjutit en varg.

Vargen anses av vissa att vara ett blodtörstigt rovdjur men den försöker bara överleva på det enda sätt den känner till……skaffa föda genom att döda andra djur.

Men när människan för nöjes skull och för att kunna skryta med att ha skjutit en varg ger sig ut i en hetsjakt för att slakta dessa djur  blir man riktigt rädd.

Blodtörstig och hänsynslös för egen vinnings skull……det är människan det.

Published in: on 02 januari 2010 at 16:14  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/01/02/lat-vargen-leva-skrammande-att-skjuta-for-sitt-egna-nojes-skull/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: