Använd hjärnan till bra saker…..inte för att hitta på olika sätt att få billig arbetskraft.

Riksdag & Departement har gjort en undersökning och kommit fram till att majoriteten av svenska folket tycker att en sänkning av lägsta lönerna är ett bra förslag för att bekämpa arbetslösheten.

Skulle vara intressant att veta hur denna fråga ställdes. Kan tänka mig ett par olika alternativ som får folk att säga ja utan att tänka på konsekvenserna.

Problemet är bara att ingen kan garantera ungdomarna jobb om lönerna sänks hur mycket arbetsgivarna än säger att de är villiga. När det kommer till anställning så bestämmer arbetsgivarna och det finns inget som säger att de anställer en ungdom före en med lite arbetslivserfarenhet iallafall. Och jobben blir inte fler…..arbetsgivaren anställer vid behov och inte bara för att det är billigt.

Men sänkta lägstalöner skulle ingen nyanställd kunna ha en egen försörjning.

Arbetsgivarna är helt enkelt ute efter billig arbetskraft den dagen de behöver anställa och det skulle pressa allas löner nedåt så småningom.

Den nya populära trenden är utnyttjandet av praktikanter som ofta är ungdomar. Arbetsförmedlingen skickar ut ungdomar på praktik som hamnar mitt i verkstaden och ska utföra 100% jobb med samma instruktioner och bristfälliga upplärning som de som är anställda. Ofta har praktikanter ingen annan ersättning än aktivitetsstöd på ca: 3000 kr i månaden oavsett om de jobbar skift eller dagtid.

Snacka om gratisarbetande utnyttjade ungdomar och arbetsförmedlingen är nöjd med sin statistik.

En del arbetsgivare vågar inte anställa idag utan tar hjälp av tjänstemännen i produktionen istället…….men hur tänker de då? Ofta har ett nedbantat företag kvar de tjänstemän som de tycker är nyckelpersoner och förmodligen har de ganska bra betalt. När snålvattnet rinner och de inte vågar anställa så låter de en välbetald tjänsteman göra jobbet….snacka om dyr produktion.

När ska människan använda sin hjärna till att göra bra saker…..annars kunde den lika gärna vara liten som en flugas. Ingen mening att bära omkring på något som bara tar plats och inte gör någon nytta. När vet man att man gör bra saker då?  Jo när medmänniskor ler och tycker om mig.

Oj…..jag måste le åt en massa människor jag möter imorgon för det finns många att le åt trots allt….tack och lov.

Published in: on 21 december 2009 at 17:43  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/12/21/anvand-hjarnan-till-bra-saker-inte-for-att-hitta-pa-olika-satt-att-fa-billig-arbetskraft/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: