Alliansens räkning till skattebetalarna blir i runda slängar 4,4 miljarder per år.

Otto Rehbinder på IUC, ett svenskt nätverk av industriella utvecklingscentra, har räknat fram att det kostar samhället minst 4,4 miljarder kronor att lägga ner Saab. Varje år. Så länge de anställda inte fått nya jobb. Han betonar själv att siffrorna är en grov beräkning.

Mycket pengar för staten och skattebetalarna. Men Maud Olofsson tycker tydligen att detta är bättre använda pengar än att från början gå in och hjälpa SAAB att överleva.

Hon har hela tiden slagit ifrån sig och sagt att skattebetalarnas pengar ska gå till skola, vård och omsorg istället för att äventyras i någon SAAB hjälp.

Jaha men alla försökte ju tala om för henne att det blir mindre skattepengar till skola, vård och omsorg om SAAB och underleverantörer faller och att skattepengar då måste gå till alla dem som blir arbetslösa. Tror hon att skattebetalarna tycker att det är bättre använda skattepengar?  Då är hon dummare än vad någon trodde. Tänk om hon hade lyssnat på farhågorna och inte bara blint irrat omkring som en yr höna.

4,4 miljarder om året om inte alla uppsagda får jobb. Slöseri med skattebetalarnas pengar. Tusentals nya arbetslösa och kanske personliga tragedier. Och med Alliansens jobbpolitik blir det inga nya jobb utan bara hårdare konkurrens om de som finns.

Tack för den julklappen Maud & CO.

Men var så säker på att väljarna returnerar julklappen nästa höst med samma mynt. Vi tittar på när Alliansen faller samman och säger: en konstellation som inte klarar välfärden, behålla jobben  eller inte klarar Sveriges ekonomi förtjänar inte att finns kvar. Sen använder vi skattepengarna till det som bäst gynnar hela svenska folket.

Published in: on 19 december 2009 at 8:23  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/12/19/alliansens-rakning-till-skattebetalarna-blir-i-runda-slangar-44-miljarder-per-ar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: