En insändare i Dagens Industri att småle åt.

Läser en insändare i Dagens Industri och ibland är arbetsgivarna  för söta i sin iver att splittra fackförbunden. Möjligtvis för en helt ointresserad eller helt oinsatt kan denna insändare få den verkan som det var tänkt.

Det står så här:

”Vi måste avstå från centrala löneökningar under 2010, skriver Bengt Huldt och Magnus Ling för Industriarbetsgivarna. Dessutom måste permitteringsöverenskommelsen fortsätta. Liknande system i andra europeiska länder gör att företagen snabbt kan anpassa sig till skiftande situationer. Det är utom allt tvivel att det finns ett samband mellan industrins utveckling och möjligheten att utveckla välfärden. Där tror vi att även IF Metall, Unionen och Sveriges Ingenjörer delar vår uppfattning. Kanske undrar även de varför LO vill försvåra för svensk industri.”

Första meningen är bara dum. Vi ska inte alls avstå från centrala löneökningar.

Resten blir lite komiskt,  för visst håller LO med om att permitteringssystemet i andra länder bidrar till anpassning vid skiftande situationer. Och då menar vi ett sånt permitteringssystem där staten och arbetsgivarna  är med och bidrar. Vi ser gärna ett nytt sånt system här i Sverige med utbildning istället för uppsägning. 

Vad vi absolut inte går med på är att medlemmarna ska fortsätta att ta hela kostnaden för krisen och framtida lågkonjunkturer.

Denna ”lilla” detalj nämner man inte i insändaren och det som gör det komiskt är att de förmodligen tror att någon går på finten och blir sur på LO.

”Kanske undrar även de varför LO vill försvåra för svensk industri.”  skriver man….nämen ni hör ju……man blir full iskratt av den meningen.

 Har de inte begripit att LO består av en massa förbund som kommer överens om olika saker att driva gemensamt och undrar man något så reder man ut det.  LO har inget motiv att försvåra för svensk industri eller för någan annan bransch heller.

Men det kanske är så det funkar på arbetsgivarsidan. Var och en roffar åt sig utan tanke på någon annan…….ja det låter ju troligt att det är så.

Published in: on 16 december 2009 at 18:33  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/12/16/en-insandare-i-dagens-industri-att-smale-at/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: