Sluta tala osanning Svenskt Näringsliv….stå för vad ni tycker istället. Det är makten ni vill åt.

Svenskt Näringsliv fortsätter att sprida osanningar i debattartiklar och på hemsidor om LAS. Allt detta bara för att tjäna sitt eget syfte och skapa opinion mot facket.

De hävdar att LAS är diskriminerande mot ungdomar för att § 22 turordningsreglerna är utformade efter principen ”sist in-först ut”. De skriver vidare att diskriminering av unga skrivs in i lag och avtal och att arbetsgivare tvingas välja bort att anställa ungdomar för annars måste de betala samma lön som en erfaren arbetare.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article6237570.ab

De vet mycket väl att lagen är skriven för individen och ska skydda individens rättigheter……inte en särskild grupp människor. Att LAS tillåter parterna att komma överens om undantag med tanke på tillräckliga kvalifikationer. De vet också att våra kollektivavtal tillåter att lokalt göra upp om lönesystem efter erfarenhet, kompetens m.m.  Lägstalönerna i avtalen är så pass låga att de inte utgör något hinder för nyanställning av varken ung eller äldre.  Snacka om diskriminering när de säger att de inte vill anställa ungdomar för en normal lön.

Nej……Svenskt Näringsliv är inte alls ute efter en lagändring som underlättar för ungdomar eller någon annan grupp heller att behålla jobben. De är ute efter en lagändring som ger arbetsgivarna ansvaret och makten vid uppsägningar. Att arbetsgivarna fritt ska få bestämma vilka som sägs upp.

Om arbetsgivarna fick härja fritt efter tycke och smak vid uppsägningar är det väl ingen som på allvar tror att de behöll alla ungdomarna bara för att de är ungdomar. Nej, de vill kunna sortera bort obekväma och lågpresterande människor. De vill bara behålla lydiga, friska och fogliga arbetare och då spelar varken ålder, kön eller annat in.

De gömmer sig nu bakom ungdomsarbetslösheten och t.om jämställdheten när det i själva verket är all makt de är ute efter. Det är fegt och fruktansvärt naivt av dem att tro att de kan lura Svenska folket med detta. När de sen säger sig veta varför en del ungdomar väljer att stå utanför facket blir de rent löjliga.  Nä….Svenskt Näringsliv…..det är dags att ni står för vad ni tycker och vill istället för att leka barmhärtiga samariter….för det är något ni inte är och det är ändå ingen som tror er.

Published in: on 06 december 2009 at 12:49  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/12/06/sluta-tala-osanning-svenskt-naringsliv-sta-for-vad-ni-tycker-istallet-det-ar-makten-ni-vill-at/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: