Vi glädjs alla idag med medlemmar och klubb på SAAB och känner stolhet över IF Metall.

Folk och media har skrivit spaltmetrar om SAAB och Trollhättan och jag sällar mig till dem. För som någon skrev så tycks den fabriken ha mer än nio liv och det är glädjande att hoppet inte är ute för de anställda och Trollhättan.

Att på bara 30 dagar hitta en ny ägare känns som kort tid men förhoppningsvis finns någon i bakfickan som vi utomstående inte vet om. Jag har hopp om att allt löser sig och vill ge en eloge till de hårt prövade medlemmar och klubben på fabriken i Trollhättan. Lite spänning i livet är alltid positivt men deras resa börjar bli lite väl mycket kanske med den nervspänning de utsätts för.

 Runt om i Sverige i fikarummen på arbetsplatserna är SAAB ett hett diskussionsämne och vi  känner alla med och håller tummarna för dem. 

IF Metall och dess medlemmar är ett starkt släkte och vi visar gång på gång att vi aldrig ger upp. Vi håller ihop när det väl gäller och det kommer SAAB-fabriken att ha nytta av.

Att IF Metall är starka visar också den undersökning angående krisavtalet som presenterats.

IF Metall gjorde rätt bedömning och vågade agera när ingen annan vågade. Undersökningen visar att uppskattningsvis har krisavtalet räddat 12 000 jobb. 12 ooo medlemmar har sluppit arbetslöshet tack vare IF Metalls kämparvilja och envishet att aldrig ställa sig vid sidan om och ge upp.

Published in: Okategoriserade on 02 december 2009 at 10:08  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/12/02/vi-gladjs-alla-idag-med-medlemmar-och-klubb-pa-saab-och-kanner-stolhet-over-if-metall/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: