Att förlora en strid betyder inte att vi är utslagna….kom ihåg det.

Borgeligheten hyllar  domen som tvingar  facket att  betala skadestånd för blockaden mot Laval i Vaxholmkonflikten.

Man hyllar domen av en splittrad domstol som med knapp majoritet dömde facket att betala skadestånd.

Man hyllar domen och poängterar att den  fria rörligheten ska gå före. Att utländska företag ska kunna komma till Sverige och genomföra arbeten.

För en som inte riktigt hänger med låter ju detta att det ska vara fri rörlighet ganska ok….men när man vet vad det innebär blir man förskräckt.

De menar på allvar att den fria rörligheten ska få sätta våra kollektivavtal ur spel. Att det som i Lavalfallet ska vara tillåtet att utländska företag betalar sina arbetare 40 kronor i timmen i lön. En lön som bara är en bråkdel av vad en svensk byggnadsarbetare har.

Borgeligheten skriver att det inte sänker svenska löner…..nähä….de inser mycket väl att våra byggnadsarbetare blir utkonkurrerade av utländska företag som betalar låga löner till sina egna anställda. Vilket innebär att våra byggnadsarbetare blir arbetslösa om de inte sänker lönerna för att klara priskonkurrensen.

Sen är lönedumpningskarusellen igång……bjud under i lön för att få jobbet. Strunta i svenska kollektivavtal och försvaga dem.

Utländska företag är välkomna hit om de tecknar svenska kollektivavtal så att de stackars utländska arbetarna får lika löner som vi har i Sverige. Varför skulle ex. en polsk arbetares arbete vara mindre värt än en svensk? Det luktar diskriminering lång väg.

Det är vad borgeligheten sysslar med bakom sin fasad av låtsad omtanke om de utländska arbetarna. De sysslar med att nedmontera allt som är en trygghet idag……de vill tillbaks till 1800-talet då vi konkurrerade om jobbet genom att bjuda under varandra.

Det kan de fetglömma…..dit får de oss aldrig. Jag niger och ger en eloge till Byggnads och Elektrikerförbundet som stod på sig och stred för svenska kollektivavtal. Vi förlorade denna striden men är långt ifrån utslagna.

Published in: on 02 december 2009 at 20:30  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/12/02/att-forlora-en-strid-betyder-inte-att-vi-ar-utslagna-kom-ihag-det/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Helt rätt. Nu måste vi tänka till så att vi kommer på bästa möjliga lösningar för att komma framåt – och sen måste vi ta stenhård kamp för dem!

  2. Helt rätt! Utländska arbetare är värda samma lön och villkor som sina svenska dito.
    Dan Lundqvist Dahlin
    Byggnads


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: