Vad snackar de om….årets skämt eller?

Svenskt näringslivs hemsida är en brunn av felaktigheter och företagares fantasier att ösa ur. Vem tror de egentligen att de kan lura?

En företagare säger så här om LAS §22 turordningsregler:

 

” Rent krasst hindrar det oss företagare att visa mänsklighet med de människor som har lite personliga skavanker. Hur går det för Kalle som har lite alkoholproblem, Eva som har diabetes, Pelle som är hjärttransplanterad, för att nu inte tala om alla människor med annan etnisk bakgrund än den svenska? Hur ska vi våga anställa dem? las hjälper verkligen inte dem som har svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden.

– Lika illa är det för de företag som satsat hårt på att rekrytera kvinnor till mansdominerade arbetsplatser. De är ofta de sist anställda och får gå nu vilket gör att hela jämställdhetsarbetet är tillbaka på ruta ett.

Vad snackar han om? Sen när värnade arbetsgivarna om dessa personer?

Vi har alltid haft fullt sjå med att mota arbetsgivarna när de vill gå ifrån turordningen och säga upp just de personer som har det han kallar ”personliga skavanker”

Vilken del i  LAS hindrar arbetsgivarna från att anställa dessa personer?

Oj vad populär jämställdheten blivit nu också……hur kommer det sig att de har anställt kvinnorna sist då? Borde de inte tänkt på jämställdheten långt tidigare….kan man tycka.

Företagarens utspel är inget annat än att försöka få sympati genom att låtsas värna om dessa människor.  De som han och de övriga är ute efter är endast att få bestämma vilka som får gå vid arbetsbrist och då vet vi alla vilken sorts människor de vill behålla.

Tvi tusan vad sliskigt…

Fast det är rätt så bra faktiskt att de blottar sig på detta sättet så att alla riktigt kan se vad de går för.

Vi kanske skulle ta och fråga ett gäng förtroendevalda och medlemmar om vad de tycker om arbetsgivarnas utspel…….övertygad om att vi skulle vara överens om att detta är årets skämt.

Bra idé faktiskt…..skulle lätta upp stämningen lite på våra fackliga utbildningar…..pauskomedi.

 

 

Published in: on 30 november 2009 at 17:59  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/30/vad-snackar-de-om-arets-skamt-eller/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: