Att vakna innan det är försent.

Måtte folk vakna upp i tid och inse vad som sker. Läser en artikel i  E24 om Svenskt Näringsliv som sammanhållande länken i både avtalsrörelsen och valrörelsen. Samtidigt fortsätter regeringen att sparka på dem som redan ligger…..nu senast semesterlagen och sjuk- och föräldrapenning.

Svenskt Näringsliv uttalar sig och säger att det som inte går igenom avtalsvägen vill de driva politiskt d.v.s. lagvägen. Vilken politisk majoritet de syftar till är ju inte svårt att lista ut.

Svenskt Näringsliv kör på och har numera ett webb-tv program där de matar tittarna med att  LAS är ett hot mot ungdomarna och att lönebildningen i årets avtalsrörelse måste flyttas ner lokalt, krisavtalet måste förlängas etc.

Nu måste vi alla inse allvaret.  Allt kan avgöras inom 10 månader. Först kommer avtalsrörelsen och i höst riksdagsvalet.

Det är verkligen inte läge att haka upp sig på småsaker här utan det handlar om vilket  samhälle vi vill ha i fortsättningen. Går inte att fastna vid enstaka sakfrågor. Det handlar även om våra villkor på jobbet, facket och kollektivavtalen.

Attackerna kommer tätt nu.

Vakna upp medan vi fortfarande får ha mössan kvar på huvudet och inte behöver stå och tacka för att vi fick jobba för låga löner och urusla villkor. Innan vi blir sjuka och upptäcker att vi inte har råd med läkarvård eller inte får någon sjukpenning…innan vi upptäcker att facket var någonting som fanns förr och att vi lät borgeligheten krossa oss.

För det är exakt vad  Svenskt Näringsliv vill med sina planer. Att få med sig opinionen mot facket och senare ett nytt borgeligt styre.

Om de vinner nästa val kommer nedmonteringen av välfärden och arbetsrätten gå fort.

Låt oss inte sitta där sen och undra varför vi inte gjorde något medan vi fortfarande hade chansen…..det tänker inte jag göra iallafall.

Plocka fram kampviljan så ger vi dem vad de tål……you gotta stand up for what you belive

Published in: on 29 november 2009 at 10:27  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/29/att-vakna-innan-det-ar-forsent/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Nu består ju facket faktiskt inte bara av den organisation som du företräder. Se till exempel det klipp på det webb-TV program som du kritiserar, där Ursula Berge hos Akademikerförbundet SSR framträder. Hon slår ett slag för lokal lönebildning. Lite mer modernt än den syn du företräder. Titta gärna på http://www.vadstarpaspel.se/tv/?video_id=65872


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: