Delegationens arbete har börjat.

Teknikavtalet IF Metalls förhandlingsdelegation har börjat sitt arbete. Snart följer delegationerna för Allokemiska, Kemiska, Gruv, Stål- och Metall och Gemensamma Metallavtalet efter. Sex avtal som ska vara klara senast den 1 April 2010.

Otroligt att det redan är tre år sedan vi satt där på förbundet och skrynklade hjärnorna och klurade inför 2007 års avtalsskrivning.

Delegationerna har ett  arbete med att sätta sig in i de fastställda gemensamma avtalskraven med LO och Facken inom Industrin. Ett samarbete görs även med tjänstemannafacken Unionen och Sveriges Ingenjörer. Det är också olika rapporter som presenteras för att ha koll på läget i Sverige. Sen ska de gemensamma och eventuella egna krav finslipas och så småningom överlämnas till arbetsgivarorganisationen.

Sen kan förhandlingarna börja!

Tid och hårt arbete krävs av delegationer och förbundsfolk men det är fantastiskt roligt och intressant så inget kan hindra oss från att gladerligen göra detta jobb.

 

Published in: Okategoriserade on 27 november 2009 at 17:49  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/27/delegationens-arbete-har-borjat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: