Så dumt och patetiskt……fast det är tydligen svårt att fatta.

Svenskt Näringsliv tappar respekt genom att göra sig dumma. Det har de nog inte tänkt sig utan deras tankar är att smida när de tror att järnet är varmt för att roffa åt sig så mycket de kan.

De har nog inte hört ordspråket: Om man gapar efter mycket mister man ofta hela stycket.

Eller att man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv.

Nu hakar de givetvis på Folkpartiets utomordentligt dumma förslag om utökat antal undantag för småföretag vid uppsägningar och säger:

”Företagen har också fått frågan om deras benägenhet att anställda skulle öka ifall fler personer kan undantas och påfallande ofta är svaret ja.

– Det visar att viljan att anställa är beroende av möjligheten att avsluta anställningen. Utvidgas möjligheten att göra undantag skulle fler få jobb.”

Oj då, vem kunde tro att det var så enkelt. Om arbetsgivaren i större utsträckning kan avgöra vem som får sluta så trillar jobben in över oss från himlen. Om vi då låter alla arbetsgivare oavsett storlek få bestämma fritt över vilka som slutar då ökar alla ordrar och personalbehovet överallt och vi räcker inte till för att täcka allt behov.

Nej så är det givetvis inte. En arbetsgivare anställer inte fler än han behöver snarare färre. Arbetsgivaren vill inte ha överbemanning även om arbetskraften nästan var gratis. Det tjänar han inget extra på och någon välgörenhet bedriver de sannerligen inte.

En annan sak som de tar de upp är synpunkter till förslaget om ”förenklad” semesterlag:

”Om anställningen upphör kan arbetsgivaren i stället för att lägga ut
semester betala kontant ersättning. Detta innebär att om anställningen pågår under kortare period än ett år innan den avslutas så kan semesterersättning betalas när anställningen
upphör i stället för att semesterledighet förläggs under anställningen.”

Men om man har otur och har visstidsanställning på ca: ett år först på ett företag och sen direkt på ett annat……hoppsan, där försvann rätten till semester överhuvudtaget.

Det kanske trillar ner fler jobb då också?

Published in: on 21 november 2009 at 7:29  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/21/sa-dumt-och-patetiskt-fast-det-ar-tydligen-svart-att-fatta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: