Svenskt Näringslivs hittepåande börjar bli tragiskt…..har de inte bättre saker för sig.

Knappt hann beslutet på IF Metalls avtalsråd tas om de krav vi ska driva i avtalsrörelsen förrän en motattack från Svenskt Näringsliv dök upp på deras hemsida.

Skrivklådan och behovet av att meddela deras utspel gjorde det omöjligt att vänta så här sitter jag nu och plitar.

Det handlar om bemanningsföretagen.  Svenskt Näringsliv uttalar sig såhär:

”Vår bransch anställer 60 000 människor, som också är anslutna till facket, och det är ganska märkligt att facken jobbar emot dessa medlemmars intresse. De vill inte utveckla bemanningsavtalet och motarbetar att företagen hyr in personal.  Samtidigt driver facken kravet att rätten till fasta anställningar ska stärkas och att företagens möjlighet till visstidsanställningar ska begränsas. Det är att bita sig själv i svansen. Att göra företagen mindre flexibla gör bara att behovet av inhyrd personal ökar”

Jaha nu vill de göra oss till den stora boven som inte bryr sig om medlemmar på bemanningsavtal. Då vill jag med stora bokstäver tala om att så är det inte alls!

Det handlar absolut inte om att motarbeta bemanningsföretagen i sig utan om att vi vill hindra arbetsgivare att kringgå LAS vid företrädesrätt till återanställning. Finns rapporterade fall där arbetsgivaren hotat klubbar med att säga upp personal och sen hyra in de som de vill sen om inte klubben godtar arbetsgivarens turordningslistor.

Vi förstår visst att en viss flexibilitet behövs men inte som det varit på senare tid där arbetsgivaren systematiskt har använt sig av korta och återkommande visstidsanställningar.

Svenskt Näringslivs utspel är inget annat än fulspel för att med hjälp av media försöka sätta facken i dålig dager. En ful strategi mot en motpart som man ska komma överens om nya avtal med.

Undra vem som biter sig själv i svansen egentligen.

Jag har skrivit det förr och gör det igen. Underskatta inte arbetarna och våra medlemmar……ni har väckt den björn som sov och tigger ni bråk kommer ni också att få det. Så skyll er själva om ni inte håller er till fair play. Vi är redo och målmedvetna om vad vi vill uppnå och har medlemmarna stående som stöd i ryggen.

Upp till kamp kamrater!!

Published in: on 20 november 2009 at 19:29  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/20/svenskt-naringslivs-hittepaande-borjar-bli-tragiskt-har-de-inte-battre-saker-for-sig/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Bra!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: