Visa oss respekt – inte fler attacker mot arbetarna.

Svenskt näringsliv och flera borgerliga partier tycker att industriarbetarna ska få varaktigt sänkta löner, sämre arbetsmiljö, ännu osäkrare anställningar och utsättas för arbetsgivarnas godtycke.

Det är sannerligen dags att vi alla sluter upp i det krav som IF Metall uttryckte i en debattartikel i Aftonbladet igår:

”Visa oss respekt Svenskt Näringsliv – vi ställde upp och tog smällen och belönas med skamkampanj.”

Dags att vi verkligen står upp bakom IF Metall och ger styrka åt kravet. Dessutom måste vi tala om för våra arbetsgivare att vi har fått nog.
Många av oss ute på företagen märker samma mönster som förbundet. Vi ställde upp och kortade arbetstiden, drog in på alla tänkbara kostnader som var en förmån, växlat mellan olika skift med kort varsel och visstidare har tagits in på kort tid.
Nu tackas vi genom att arbetsgivaren glömt vad vi offrat och bara drar på.

Arbetsgivaren tycker att vi är för dyra och pustar över minsta kostnad för att inte tala om kommande avtalsrörelse. De letar alla möjliga billiga lösningar och när de inte fick utnyttja gratisarbetande praktikanter så letar de efter att lägga ut delar av produktionen på någon som har lägre löner än vi. När vi säger lönedumpning fattar arbetsgivaren inte innebörden av det ordet.

Där någonstans går gränsen för oss.

Visa oss respekt för vi har räddat läget genom kreativa lösningar och vi har tagit smällen och kostnaderna för krisen som inte berodde på våra löner. Vänd oss inte ryggen och kräv ytterligare uppoffringar eller behandla oss som varor.

Skyll er själva arbetsgivare och regering om ni väcker den björn som sover…..medlemmarnas och folkets ilska ska inte underskattas och det börjar pyra i glöden lite varstans.

Upp till kamp kamrater……gör er redo för strid.

Published in: Okategoriserade on 17 november 2009 at 18:07  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/17/visa-oss-respekt-inte-fler-attacker-mot-arbetarna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Vi är och har varit redo länge 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: