Åsikt på tvärsen-men den är min och jag står för den.

Visst ska vårt samhälle vara jämställt men frågan är om det blir det när man tvingar fram det? Det tror inte jag, en attitydförändring måste lockas fram naturligt.

Det kvoteras och ska vara varannan hit och dit nu för tiden men om sanningen ska fram så blir det en konstig situation.

Jag som kvinna skulle aldrig vilja ha ett jobb eller ett uppdrag just bara för att jag är kvinna. Jag vill ha det på egna meriter och för det jag kan och är som människa istället. Snacka om press och snedvriden arbetssituation annars.

Så frågan är hur bra det här med 3 delad föräldraförsäkring blir där man tvingar föräldrarna att dela efter ett visst mönster. Man kvoterar in männen för en viss tid föräldraledighet. Jag tycker också att papporna ska vara hemma med barnen mer men på ett naturligt frivilligt sätt.

En attitydförändring får vi inte genom tvång.

Ser man det ur barnens perspektiv så borde föräldrarna vara de som vet barnens bästa. Om ekonomin blir så illa att de knappt klarar sig bara för att föräldrarna tvingas dela på ett visst sätt kan det knappast vara det bästa för barnen. Eller om pappan ex. studerar och kanske inte kan ta ledigt så förlorar barnen 1/3 av tiden att vara hemma med någon. Kan inte heller vara det bästa. Är man vuxen nog att skaffa barn, är man vuxen nog att själva lösa denna fråga.

Denna text om föräldraledighet går på tvärsen mot vad partikongressen beslutade och vad IF Metall står för, men det är min åsikt och delas av kongressdelegationen från Kalmar län.

 

 

Published in: on 06 november 2009 at 16:31  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/06/asikt-pa-tvarsen-men-den-ar-min-och-jag-star-for-den/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: