När sakargumenten tryter.

På Dagens Arbetes debattsida kan man skriva och debattera allt mellan himmel och jord. Det görs också och på sista tiden har det handlat mycket om LAS och partipolitik.

Ibland går debatten het med många inlägg och olika åsikter men med sakliga argument för det man tror på. Ibland går det överstyr och det tycker jag att det gör när debattörer börjar få slut på sakargument och ger sig på hur personer ser ut och klär sig o.s.v.

Det blir då lika låga argument som media tyvärr ofta använder. Ex. Mona Sahlins kläder. Vad har hennes klädstil med Socialdemokraternas politik att göra och vad är i såfall ”rätt” klädsel?

En förtroendevald sa till mig häromdan:

Tänk för 20 år sedan när Mona hade rödfärgat hår och tuff klädstil. Då var det lite fart och jäkla anamma”

Men snälla någon, då skulle väl media skriva att hon har stannat i tiden och tror att hon är 30 år fortfarande. Någon skulle alltid oavsett klädstil tycka att den är opassande. Varför kommenterar aldrig någon Reinfeldts kläder? Är det för att en kavaj alltid är en kavaj…..eller är det för att ingen bryr sig om hur en man klär sig?

Förmodligen lite av varje men framförallt att sakargumenten tryter. Orden som kommer ur Monas mun, vilket är det viktiga, är så bra att kritiker måste hitta något annat att klanka på.

Men vissa måste tydligen ständigt låta foderluckan glappa….även när det är något så oviktigt som klädstil. Undras vad de skulle tycka om mina blåjeans, tröja och piercade näsa….hm…de får tycka vad de vill…jag bryr mig inte.

 

 

Published in: on 05 november 2009 at 14:47  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/05/nar-sakargumenten-tryter/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: