Arbetsgivarna beklagar sig idag.

Arbetsgivarorganisationerna ojjar sig idag över fackens krav i avtalsrörelsen. Kallar oss oansvariga och att vi äventyrar konkurrenskraften i svensk industri.

I ett gemensamt uttalande säger de bl.a:

”Arbetsgivarna inom industrin är mycket oroade när facken inom industrin nu presenterar krav som är direkt skadliga för konkurrenskraften. Att facken ställer lönekrav i nivån 2,6 procentenheter och krav som försämrar möjligheten att anpassa bemanningen till vad som behövs, är oförenligt med behovet av internationell konkurrenskraft.

Krisen har lett till drastiskt många uppsägningar och arbetslösheten kommer tyvärr att öka ytterligare.”

Nu passar det att säga sin mening och beklaga sig men när vi stod mitt i krisen i mars i år var de obekväma med att slå följe med oss till regeringen för att begära insatser. Det resulterade i att industriarbetarna fick ta hela kostnaderna själva för att undvika uppsägningar genom det sk. Ramavtalet. Det skrevs för att IF Metall insåg det kritiska läget och tog ansvar.

Hur kan de nu ha mage att kalla oss oansvariga och tro att vi ska gå med på ett nollavtal. De tror att  vi arbetare ska fortsätta att ensamma betala krisen, men då tror de fel. Vi vill också stoppa arbetsgivarnas  försök att kringgå LAS och då  kallar de det för ”försämrade möjligheter att anpassa bemanning”.

Vad man hör runt om från arbetare så tycker de att kraven är rimliga och kommer att sluta upp bakom facken. Likaså  gäller kraven angående LAS där många redan har drabbats av arbetsgivarnas vidrigheter. Vi må vara i en skakig efterkris men inte utslagna och beredda att ta av oss mössan. Ånej….långt därifrån….det ska gubbarna allt bli varse.

Published in: on 03 november 2009 at 16:42  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/03/arbetsgivarna-beklagar-sig-idag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: