Många tankar blir det…..

Tillbaks i vardagen och jobbet på Proxy Electronics i Kalmar med huvudet fullt av tankar och funderingar: Kongress, Proxy, avtalsrörelse och LAS.

På jobbet hade många följt kongressen via media. En del av rent intresse för politiken och andra faktiskt bara för att de visste att jag var där. Då var det ju dubbel nytta med att åka på kongressen.

Alltid lika roligt att komma till jobbet efter ett par dagars bortavaro och man känner sig välkommen. Inga sura miner från arbetskamrater för att de har fått jobba med en man mindre under ett par dagar.

Så nu har jag tjatat öronen av dem idag hur det var på kongressen och samtidigt tjatat om den kommande avtalsrörelsen och FI:s presenterade krav.

De är vana, mina goa arbetskamrater och många lyssnar uppriktigt intresserade. Imorgon får de lugnt och skönt för då är jag på utbildningsdag i bemanningsavtalet och MBL i förhandlingar om inhyrning.

Kan bli en mycket aktuellt fråga framöver. Framför allt arbetsgivarnas försök att kringgå LAS vid återanställning.

Har många gånger hört arbetsgivarens argument om varför de inte vill ha den ena eller den andra. Skrämmande människosyn är vad de visar vid dessa tillfällen. På jobbet har vi haft 7 uppsägningsomgångar sen 2001 så jag har sett vad som händer med människor i dessa lägen och klubben har aldrig gått med på några undantag, så för mig är LAS superviktig. Att förlora jobbet är för många att förlora livet och särskilt om de får gå för att arbetsgivaren helt enkelt inte vill ha dem kvar. Vi får inte låta arbetsgivarna kohandla med människor på det viset. Jaha….nu blev jag arg igen. Fy tusan för usel människosyn och inte allas lika värde.

Published in: on 02 november 2009 at 20:22  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/11/02/manga-tankar-blir-det/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: