Bandiera Rossa

Det är lördag,  men vad gör det. Här inne på kongressen kunde det lika gärna vara julafton utanför. Vi är här på uppdrag av medmänniskor på hemorten och inget får oss att vika från det. Inget får oss att vilja vara någon annanstans.

Härligt med allas engagemang för människan, samhället, Sverige och världen.

Jag får samma känsla som på en IF Metallkongress. En gemenskap,  samhörighet och en vilja att göra det bästa för medmänniskorna. En känsla som kan vara lite svår att förklara för någon som inte själv upplevt en kongress.

Håret på armarna reser sig obönhörligen när hela salen står upp och sjunger arbetarsånger som Bandiera Rossa ( vår röda fana ).

Dagens program börjar med ”Högre kvalitet i välfärden”. Men först ut var (S)töttepelarna. En grupp som kommer att aktivt delta i valrörelsen. Här finns namn som Ingvar Carlsson, Stig Malm, Anna-Greta Lejon, Thage G Peterson m.fl.

Främst vill de arbeta för:

-Tilltro och respekt för äldre

-Lön och pension ska beskattas lika.

-Varierat utbud av bostäder för äldre.

Dagens pensionärer misshandlas av regeringen.  Hur kan man behandla dem så illa, de som slitit hårt i hela sina liv. Hur hjärtlös kan man vara egentligen? Pensionärerna som skapat den framtid som är våran nutid. Jag skäms över Sverige idag som stoppar undan de äldre som om man inte vill veta av dem längre.

Ylva Johansson talade till kongressen om självkritik: ” Vi klarade inte målet om full sysselsättning när vi hade regeringsmakten. Vi måste förändra vår politik. Full sysselsättning är förutsättningen för att klara välfärden. ”

Hon har så rätt. Det är oerhört viktigt att kunna vara självkritiska och att också tala om det för väljarna. Sen måste vi tala om vad vi vill,  nu och med  framtiden. Samhället förändras och i samma takt måste politiken formas för att passa dagens samhälle med de förutsättningar som gäller nu. Samtidigt måste vi behålla vår ideologi och syn på människan.

Som Ylva också sa: ” Vi vinner valet på Ideologi, moral och solidaritet.

Published in: on 31 oktober 2009 at 9:42  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/10/31/bandiera-rossa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Hoppas att du tar med dig allt det possitiva du upplever där uppe i ”Fjollträsk” med dig hem till Kalmar.
    Vi saknar dig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: