Tredje kongressdagen.

Dagarna flyger förbi och man är så inne i kongressarbetet att jag var tvungen att tänka efter vad det är för dag idag. Tydligen fredag men vi tänker inte ta helg förrän söndag eftermiddag i allafall.

Dagen började med ”Ett Sverige i sammanhållning” och debatterna behandlade bl.a. bekämpning av klassamhället, ”kamp mot brott och brottens orsak”. Frågor som berör barn och ungdomar är de pågående debatterna just nu. Viktiga frågor då barn och ungdomar är framtiden.

Vi valde också om Stefan Löfvén till Socialdemokraternas VU.  Bra, vi behöver en industriröst som har kunskap om våra frågor.

Trots dessa viktiga och allvarliga frågor finns det emellanåt tid för skratt och morgonens första kom när kongressordförande Ulla Lindqvist smällde beslutsklubban så hårt i bordet att den stackars tv-mannen höll på att göra i byxan.

Tyvärr växlade mitt humör sen till irritation när jag såg att det idag är Expressens tur. Tänk om media istället för att leta fel på folk kunde rapportera om vår politik och de beslut som tas på kongressen. T.ex att en enhällig kongress valde Mona Sahlin och att vi sluter upp bakom henne till 100%.

Tidningen gjorde stor sak av vad de trodde var en sovande Bosse Ringholm. Tanken slog nog aldrig reportern att Bosse liksom jag ibland kanske tycker att det underlättar att blunda för att koncentrerat lyssna på vad som sägs.

Fy skäms media. Rapportera om väsentliga saker eller TIG!

Published in: on 30 oktober 2009 at 12:39  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/10/30/tredje-kongressdagen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: