Smattrande beslutsklubba.

Debatten om barnomsorg, utbildning och skola dominerade eftermiddagen och då främst friskolorna men många talare med motionsyrkanden och förslag till skrivningar i riktlinjerna.

Avbrott gjordes i debatten för att välja ledamöter till partistyrelsen och här vill jag särskilt gratulera Håkan Juholt, Oskarshamn och Lena Hallengren, Kalmar till platser. Givetvis ska Kalmar läns partidistrikt grattas för 2 duktiga politiker.

Precis som igår låg vi efter i tidsschemat och kvällen hotade att bli lika lång som igår.

Kongressordförande Karl-Petter Thorwaldsson räddade läget genom att hotta upp tempot rejält. Vi som känner till honom vet ju om hans förmåga att prata och att göra detta i en rasande fart. Ni andra kan tänka er en auktionsutropare i högform. Och fort gick det…..beslutsklubban smattrade i bordet och röstkorten for upp och ner i takt med att besluten togs. Härlig stämning då Karl-Petter verkligen bjuder på sig själv.

Och vips var förseningen inarbetad igen.

Varit många tunga och viktiga frågor idag och ska jag vara ärlig, vilket man ju ska, så var det lite tungt för en sömnbehövande hjärna att hänga med i allt. Tur att vi är många i delegationen och fler som har koll.

Vi behandlade uranbrytning och fastställde att Socialdemokraterna aldrig kommer att medverka till att det startas i Sverige. Som av en happening har tydligen Reinfeldt sagt det motsatta i dagarna.

Kärnkraften ska enligt tidigare kongressbeslut fasas ut,  men för att inte äventyra elförsörjningen fortsätter stratergin att en prövning görs varje mandatperiod.

Tackar IF Metall för stödet och omsorgen av IF Metallarna här. Tack också för  den goda middagen ikväll.

Nu ryktas det om att vi ligger så bra till i schemat att vi kommer att sluta framåt 22-tiden. Eftersom debatten om skatter är på ingång kan det vara skönt att sen få vila en något mosig hjärna.

Stockholm by friday night får klara sig utan oss. Här är det tidigt godnatt.

 

Published in: on 30 oktober 2009 at 19:18  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/10/30/smattrande-beslutsklubba/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Camilla Wedin […]

  2. […] denna jobbkongress finner ni här:Åsa Lindestam Joakim Kellner kommunals kongressbloggRöda BergetCamilla WedinDan OskarssonJonas MorianEva Rundkvist Käringen mot strömmenÅsa WestlundJohanna GrafStefan […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: